Беше обект на много спекулации от седмици: кой ще ръководи

...
Беше обект на много спекулации от седмици: кой ще ръководи
Коментари Харесай

Последна воля: Най-големите деца на бившия италиански премиер поемат контрола над семейния бизнес

Беше обект на доста спекулации от седмици: кой ще управлява империята на Силвио Берлускони след гибелта му?

Днес наследството му беше обществено оповестено и към този момент е ясно, че той е предал мажоритарния дял в фамилната холдингова компания Fininvest на двете си най-големи деца, Марина и Пиер Силвио. Те ще имат взаимно 53% от фамилната компания. Четирикратният министър председател умря на 12 юни от левкемия. Той беше един от най-богатите хора в Италия, натрупал благосъстояние, което обхващаше недвижими парцели, телевизия, кино и спорт.

Никога приживе обаче Берлускони не беше показал обществено кой би трябвало да управлява бизнес империята му. Оказва се, че споредс наследството той не е разпределил дяловете си по равно сред петте си деца, които автоматизирано получават по 15,8%.

Марина и Пиер Силвио са деца от първия му брак и ще получат по-големи дялове от другите три деца от втората му брачна половинка - Барбара, Елеонора и Луиджи.

Марина и Пиер заемат управителни позиции в фамилния бизнес от началото на 90-те години, отбелязва Би Би Си.

По-рано те споделиха в изказване, че " нито един акционер няма да упражнява повсеместен самостоятелен заобиколен надзор върху Fininvest ". Берлускони също остави 100 милиона евро (85 милиона английски лири) на Марта Фашина, негова партньорка до гибелта му.

Те не бяха женени, само че на смъртния си одър той я наричаше своя жена. Братът на Берлускони - Паоло също получава 100 милиона евро. 30 млн. евро взима Марчело дел Утри, някогашен сенатор и съосновател с Берлускони на „ Форца Италия ”, който през 2014 година беше наказан на 7 години затвор за връзки с мафията. Все още не е ясно по какъв начин доста други скъпи активи на Берлускони ще бъдат разпределени, както и многочислените му първокласни вили.

Големият въпрос е дали досегашното фамилно единение може да се резервира, откакто Берлускони си отиде, и какво влияние може да има това върху бъдещето на неговата бизнес империя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР