Беше ни представено едно-единствено решение, а именно Газпром Експорт“. Разговори

...
Беше ни представено едно-единствено решение, а именно Газпром Експорт“. Разговори
Коментари Харесай

„Продължаваме Промяната“: България е тласната към това отново да преговаря с „Газпром“

„ Беше ни показано едно-единствено решение, а точно „ Газпром Експорт “. Разговори с „ Газпром Експорт “ са водени неведнъж и от предходния кабинет, само че това не даде резултат. Най-вероятно няма да даде резултат и в този момент, а зимният сезон следва. Сериозно би трябвало да се прегледат опциите за различни доставки “. Това декларира Радослав Рибарски от „ Продължаваме Промяната “.

В рамките на сегашния кабинет беше основан Кризисен щаб по въпросите на енергетиката, още на трети август. Ден по-късно гръцки публични представители, в това число представителят на гръцкия кабинет, Янис Иконому , оповестиха, че потенциалът на терминала в Ревитус а ще бъде съвсем подсилен до края на август, припомнят от пресцентъра на " Продължаваме промяната ".

" При съществуването на свободен потенциал за разтоварване за нас остава мистерия за какво контрактуваните количества газ от Съединени американски щати бяха отказани. Отказът от контрактувани количества за нас би означавал, че газовите потребности за есента и зимата са обезпечени, само че от днешното известие разбираме, че това не е по този начин, а България е тласната към това още веднъж да договаря с „ Газпром “, които едностранно нарушиха настоящия си контракт с нашата страна ", гласи още позицията на партията. 

По-рано на брифинг след съвещанието на Кризисния щаб по енергетиката, отрасловият министър Росен Христов разгласи, че в случай че страната ни ще получи само един танкер с полутечен газ от Съединени американски щати, към този момент договарянията с " Газпром ", по думите му, са " неизбежни ". Той също по този начин предвижда, че заради влошените връзки сред Русия и България, диалозите ще са извънредно тежки и интензивни. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР