„Беше направен безпрецедентен пореден опит от председателя на Народното събрание

...
„Беше направен безпрецедентен пореден опит от председателя на Народното събрание
Коментари Харесай

БСП ще иска оставката на Главчев

„ Беше изработен невиждан следващ опит от ръководителя на Народното събрание – да се постанова цензура, да се лимитира опцията българската съпротива да приказва, народните представители от Българска социалистическа партия да слагат настоящите въпроси. В знак на митинг, напущаме днешното съвещание на Народно събрание “. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев пред публицисти в Народното събрание.

Той акцентира, че парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ стартира подписка и процедура по искане оставката на ръководителя на Народно събрание Димитър Главчев. „ Настояваме да бъдат анулирани наказванията, които той наложи през днешния ден на Корнелия Нинова и Антон Кутев. Българската съпротива и нейният глас няма да бъдат запушени. Ще продължим да отстояваме свободата и демокрацията в страната “, безапелационен е Жельо Бойчев.

Председателят на ПГ на "БСП за България " Корнелия Нинова и зам.-председателят на парламентарната група на левицата Антон Кутев бяха отстранени от съвещание. Това се случи след искане на опозицията министър-председателят Бойко Борисов да пристигна в Народно събрание и да изясни какво тъкмо има поради, като декларира пред медии, че в Народното събрание има наркотрафиканти и хора, купували гласове.

Драгомир Стойнев: Борисов да пристигна и да каже кои са тези наркотрафиканти, за които приказва пред медиите

„ Искаме министър-председателят на България да пристигна тук и да изясни какво има поради, като споделя, че в Народното събрание не престават да стоят хора, които са забъркани с наркотрафик, хора, които са купували гласове и то от пандизчии “. Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев в зала във връзка изявление на министър-председателя Бойко Борисов пред медии. Според Стойнев рейтингът на Народното събрание не е толкоз висок, доверието е ниско. „ Нормално е министър-председателят да пристигна тук и да изясни кои са тези наркотрафиканти. Когато опозицията приканва министър-председателят смирено, възпитано, предвид на това, че сме обезпокоени за тази институция – храмът на българската народна власт, Народното събрание, да бъде по този начин общителен да пристигна в пленарна зала и да каже кои са точно тези хора. Не имам вяра, че министър-председателят може да приказва неща, без да ги е проучил и без да знае “, добави Стойнев. Според него Борисов не би трябвало да е човек, който се поддава на съответни публикации и на подправени вести. „ Понеже той знае цялата истина, го призоваваме и молим да пристигна тук в българския парламент и да показа тази скъпа информация с българските народни представители “, сподели още Драгомир Стойнев.

Филип Попов: Да не се позволява от парламентарната естрада да се издават присъди

„ Не би трябвало да се позволява от тази естрада да се издават присъди. Спекулирайки с нашето предложение, господин Данаил Кирилов издаде присъда. Г-н Борисов прави същото пред медиите, говорейки за забъркани в наркотрафик “, добави националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Филип Попов. Според него, в случай че информацията е вярна, първо би трябвало да има задържани и доказателства, в противоположен случай е клюка.

Корнелия Нинова: Българският министър-председател тотално разрушава институциите в България

"Министър-председателят на България, който и да е той, твърди обществено, че в българското Народно заседание има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от пандизчии. И вие оправдавате това изявление с четене на вестници. Защо поради този човек се подлагате на това угодничество? Нямате ли достолепие на народни представители, които същият този човек е наричал "безделници "? " Това съобщи ръководителят на левицата Корнелия Нинова преди да бъде отстранена от съвещанието. Тя акцентира, че цитира премиера, който назова националните представител безделници. "Не позволявате ли по този метод да бъдат издавани присъди авансово, сходно на тази, която господин Цветанов произнесе против лекарите и България беше наказана за това. Целият български народ заплаща за това ", акцентира тя. Според нея това е тотално нарушение на правилата на правовата страна, в която никой няма право да издава присъди, до момента в който българският съд не се произнесе. Нинова е на мнение, че българският министър-председател разрушава институциите в България.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР