Берн отново е оценен като най-удобният за живеене град в

...
Берн отново е оценен като най-удобният за живеене град в
Коментари Харесай

Кои са най-добрите градове за експати в Европа?

Берн още веднъж е оценен като най-удобният за живеене град в Европа, съгласно една експертна ранглиста. Чистият въздух и безвредните улици слагат швейцарския град преди всичко за трета поредна година. Анализатори от консултантската компания за подвижност ECA International оцениха повече от 500 места по света, с цел да видят къде емигрантите се усещат вкъщи, написа Euronews.

С първокласни уреди, минимално замърсяване на въздуха и ниски равнища на престъпност, Берн е доста прелъстителен град за емигрантите и техните фамилии. Швейцарски, холандски и скандинавски градове попълнят топ 10 на най-удобните за живеене градове “, сподели старши анализаторът на рейтингите на местоположението Нийл Ашман.

Берн не наподобява хубав единствено на фотоси, не е изненадващо, че хората обичат да обикалят прелестния му остарял град по скатовете на Алпите. Но има забавни придвижвания в границите на по-широката ранглиста, като някои извънредно известни европейски градове се изплъзват с няколко точки от челните места.
Жилищни проблеми в Копенхаген и Дъблин
Предишният град номер едно - Копенхаген - падна до пето място в класацията за местонахождение на ECA за 2023 година Няма подозрение в непреходния сексапил на датската столица, само че намирането на налично място за живеене е решаваща част от това да бъдеш в град, прелестен за живеене.

Копенхаген към момента е страховит град за емигранти, той остава доста комфортен за живеене, само че в последно време изпитва дефицит на комфортни жилища, поради което падна в класацията “, съобщи Ашман.

Трудностите около намирането на жилища застигна и Дъблин, което докара до отпадане в класацията от топ 10 спрямо последните 10 години. Ирландската столица в този момент е на 11-а позиция, в съпоставяне със седмо място преди десетилетие.

Проблемите с наличността на жилища също доведоха до отпадане на Люксембург и Дюселдорф от топ 10 спрямо 2013 година В Дюселдорф обстановката се усложни поради социално-политическо напрежение – нарасналата опасност от терористични офанзиви в Германия през последното десетилетие, изясняват от ECA.

Единбург остава най-удобната за живеене дестинация в Обединеното кралство, като се намира на 17-то място в класацията. Друг шотландски град, Абърдийн, също се показва относително добре (24-о място), макар че Глазгоу (на 47-о място) има по-слаб резултат, заради по-високите равнища на престъпност. Лондон резервира относително постоянна позиция в класацията - 37-о място.

Лондон остава доста прелъстителен град за експати - с отлични уреди, обширна мрежа за публичен превоз и благоприятни условия за отдих “, изясни Ашман.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР