Берлинската полиция разследва възможното отравяне на двама руски изгнаници, които

...
Берлинската полиция разследва възможното отравяне на двама руски изгнаници, които
Коментари Харесай

Полицията в Германия започна разследване за възможно отравяне на двама руски изгнаници

Берлинската полиция проверява вероятното отравяне на двама съветски изгнаници, които са участвали на конференция в немската столица, сподели представител на CNN.

„ Отворено е досие въз основа на наличната информация “, сподели представител на берлинската полиция пред CNN. „ Наясно сме, че отравянето е допустимо, само че има и други евентуални аргументи “, сподели представителят.

Говорителят отхвърли да даде спомагателна информация, базирайки се на настоящото следствие.

Германският вестник Welt am Sonntag първи заяви за полицейското следствие, като написа, че двамата руснаци са взели участие в конференция, извършена от съветския критик на Кремъл Михаил Ходорковски в Берлин на 29 и 30 април.

Берлинската полиция не назова имената на съветските изгнаници. Полицейското следствие идва, откакто съветската изгнаничка Наталия Арно, президент на активистката група Free Russia Foundation, приказва обществено тази седмица, че се е разболяла след пътешестване до Европа.

„ Имам съмнение, че по време на скорошното ми пътешестване до Европа съм била отровена, евентуално от някакъв нервнопаралитичен сътрудник “, написа тя във Фейсбук.

Арно сподели, че е била на посещаване в европейски град „ в края на април или началото на май “, когато за първи път е имала „ странни признаци “, които в началото е отдала на „ джет лаг, липса на сън и отмалялост като цяло “.

След това тя пътува до втори европейски град, където, връщайки се в хотелската си стая след поредност от срещи, открива вратата „ леко отворена “ и усеща „ острата миризма на на ниска цена парфюм “.

Арно сподели, че по-късно е развила „ остра болежка и странни признаци “, които я предиздвикали да се върне вкъщи в Съединени американски щати по-рано.

Руският шпионски атакуващ нервнопаралитичен сътрудник беше необичаен, рисков и модернизиран
„ По време на полета признаците станаха доста странни, разпространявайки се по цялото ми тяло и с очебийно изтръпване “, сподели тя. „ Озовах се в незабавното поделение, ставах все по-зле, само че всичките ми проби демонстрираха, че съм астронавт и мога да отида напряко в орбита. “

Преди това Русия беше упрекната в осъществяване на офанзиви с нервнопаралитичен сътрудник.

През 2020 година съветският опозиционен водач Алексей Навални, който е прочут с това, че обществено подлага на критика съветския президент Владимир Путин, се разболя на връщане от Сибир.

Беше доказано като отравяне, откакто той беше медицински евакуиран в Германия, където беше открит с химически нервнопаралитичен сътрудник от групата Novichok в тялото му.

„ Новичок “ е смъртоносно химическо оръжие и е употребявано и при опита за ликвидиране на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в британския град Солсбъри през 2018 година

И двамата оцеляха, само че доста други в региона бяха изложени на боен нервнопаралитичен сътрудник, което докара до един смъртен случай.

Атаката от дълго време е обвързвана със обвинени сътрудници на съветското военно разузнаване, които настояват, че са туристи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР