Берлин. Председателят на Свободната демократическа партия (СвДП) Кристиан Линднер охлади

...
Берлин. Председателят на Свободната демократическа партия (СвДП) Кристиан Линднер охлади
Коментари Харесай

Die Welt: Председателят на СвДП охлади надеждите за „ямайска коалиция“ в Берлин

Берлин. Председателят на Свободната демократическа партия (СвДП) Кристиан Линднер охлади очакванията за сформиране на съдружно държавно управление със Съюза (ХДС/ХСС) и „ Зелени “, написа националният всекидневник Die Welt . „ Някои трансформират „ ямайската коалиция “ в сантиментален политически план “, съобщи за изданието младият водач на свободните демократи.
„ Истината е, че има математическо болшинство, само че всяка от партиите има свои мандати. Дали те може да бъдат свързани без несъгласия в полза на страната, към момента не е ясно. Политиката не е математика “, разяснява Линднер.
Лидерът на немските свободни демократи акцентира, че неговата партия „ постоянно е подготвена за диалози “, уточнявайки, че на първо време следва ХДС и ХСС да преминат през „ вътрешен развой на изясняване “. Това се отнася и за „ Зелени “.
Ето за какво Линднер увери, че партията му би влезнала в коалиция, единствено в случай че има „ наклонност в немската политика “. Той напомни, че свободните демократи упорстват за промени в просветителната система и стопанската система. СвДП желаят също и „ въвеждане на закон за имиграцията, основан на канадския модел. Искаме рационална енергийна политика и отменяне на автоматизираните финансови прехвърляния в Европа “. Тези цели няма да се трансформират. „ Ако не е допустимо осъществяването им дружно със Съюза (ХДС/ХСС) и „ Зелени “, то тогава не остава друго, с изключение на да представим причините си от редиците на опозицията “, означи Линднер.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР