Берлин. Германската Християндемократическа партия (ХДС) е по-малко ентусиазирана относно реформите

...
Берлин. Германската Християндемократическа партия (ХДС) е по-малко ентусиазирана относно реформите
Коментари Харесай

New Europe: В ХДС назрява бунт срещу Ангела Меркел заради реформите в еврозоната

Берлин. Германската Християндемократическа партия (ХДС) е по-малко въодушевена по отношение на промените за политическа интеграция в еврозоната от водача си и канцлер на Германия Ангела Меркел, написа електронното издание New Europe .
Френският президент Еманюел Макрон и Меркел се споразумяха да приложат упорит проект за политическа интеграция в еврозоната, който включва редица смели политически решения, като да вземем за пример, хармонизация на корпоративния налог, обединен бюджет на еврозоната, консолидация на Европейския банков съюз, основаване на Европейски валутен фонд, основаване на парламент на еврозоната и основаване на позиция финансов министър на еврозоната, напомня изданието.
Заместник-председателят на фракцията на ХДС в Бундестага Катя Лейкерт прикани за среща на парламентарната група, на която се чака да бъде стеснен мандата на Меркел за договаряния, защото някои страни-членки на Европейски Съюз желаят да запазят самостоятелното ръководство на бюджетите си и да получат гаранции, че дългът няма да бъде разпределен поравно, изяснява New Europe.
„ Финансовата помощ ще бъде отпускана единствено при строги условия “, гласи предлагането за осъществяване на дебата.
Депутатите от ХДС желаят да създадат по този начин, че финансовата помощ за други страни-членки на еврозоната ще би трябвало да бъде утвърдена от немския федерален парламент – Бундестага. Те също предизвестяват против смелата самодейност на френско-германската ос, както написа изданието, защото тя би подкопала доближаването сред страните-членки на Съюза и би довела до „ свръхразпростиране “ на Блока.
Освен това, в предлагането на Лейкерт попада точка, съгласно която, в случай че Европа сътвори еквивалент на МВФ, то той не би трябвало да е самостоятелна от Европейската комисия институция.
New Europe напомня, че младшия сътрудник в ръководещата немска коалиция – Германската социалдемократическа партия (ГСДП), в това число финансовия министър Олаф Шолц, желаят да видят множеството от предложенията на Макрон осъществени.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР