Бензиностанции се опитват да вдигнат цените на горивата. Дизелът и

...
Бензиностанции се опитват да вдигнат цените на горивата. Дизелът и
Коментари Харесай

Горивата над 3 лв./л. в някои бензиностанции: Ще продължи ли да се вдига цената

Бензиностанции се пробват да вдигнат цените на горивата. Дизелът и бензинът доближават до 3 лева за литър, в случай, че до скоро цената беше към 2,30 лева./л.
„ Цената на горивата би трябвало да е най-малко 32 ст. по-ниска, в сравнение с е сега. Ако имаше някакъв резултат от деругацията, която беше положено толкоз старание, с цел да се реализира предходната година. Ние не сме видели резултатите от нея. Купуваме съветски петрол на 20% по-ниски цени от локалните пазари в Европа, а „ Лукойл ” продава на цените близки до междинните в Европа ”, съобщи за Нова тв Мартин Владимиров, енергиен анализатор, Център за проучване на демокрацията.

„ А 95 би трябвало да коства към 2,65 лева./л. действително, съгласно оценка от през вчерашния ден, която направих на цените на Европейски Съюз. В Европа индустриалните разноски образуват някъде 32% от цената, в България образуват към 58%. Разликата сред тези две е горе долу надценката, която „ Лукойл ” начислява, която се трансформира в свръхпечалба. До този миг я пресмятам на 1 млрд. 800 хиляди лева свръхпечалба за 2023 година ”

По наши сметки, сега облагата на „ Лукойл ” генерира 4% от всички бюджетни доходи на съветската страна от нефт, сподели Владимиров и добави: „ Лукойл ” третира българския пазар все едно на него се продава недопечен нефт или някои от другите интернационално котирани сортове нефт. Когато суровия нефт се вдигне на интернационалните пазари, евентуално и у нас ще се вдигне. Цената се подвига и поради геополитическите решения на Русия и Саудитска Арабия. ”
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР