Беновска: Борисов - Хитър Петър и Петков - Настрадин Ходжа - с капан комат с мирис на пържола за България?

...
Да си припомним и да анализираме какво и защо се
Коментари Харесай

Да си припомним и да анализираме какво и защо се случва в България !

28 юни 22-ра

Беновска: Г-н Кирил Петков и ПП, HARVARD LAW, JUST KIDDING – тениската си облечете за „чао“ от МС!

Дебелата книга „История на България“ затвори още 1 страница. Страницата на управлението на ПП, ИТН, БСП и ДБ…

Те си тръгват. Както пее Рой Шайдър/ Джо Гидеон в „Ах, този джаз!“ – великия филм на Боб Фоси:

„Чао, чао, живот! Чао, чао, щастие! Здравей, самота…“

8 месеца ПП, ИТН, БСП и ДБ ни бяха „хвърлили в джаза“…

Ето как им отговорихме, с шега, от „Беновска пита“:

28 юни 22-ра

След като Корнелия Нинова не успя с кабинет на ПП, ДБ и БСП и президента Радев ще насрочи избори, Тошко Йорданов от ИТН излезе на трибуната на Народното събрание с тениската на Беновска HARVARD LAW, JUST KIDDING.

Беновска подарява тениската HARVARD LAW, JUST KIDDING, откакто ПП са на власт.

JUST KIDDING означава ПРОСТО СЕ ШЕГУВАМ.

ПП ли се пошегуваха с България? Или България на изборите ще се пошегува с ПП?

От 10 години Беновска задава въпроса: Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България? Ще си отговорим ли на тези избори най-сетне?

Иначе, Ива Митева, ИТН, е дала „на заем“ тениската си на Тошко Йорданов.

И.д. председателят на 47 НС Мирослав Иванов си „глътна езика“ и направи плаха бележка на Тошко Йорданов, че е облечен неприлично.

Какво ли е НЕприличното на тениска с надпис: HARVARD LAW, JUST KIDDING?!

Тошко Йорданов: Така е! И ако ние бяхме отстоявали още тогава, тази коалиция щеше да се разпадне още февруари! Защото глупостите, несъобразяването, некомпетентността от вашата половина, основно от Лена Бориславова – защото тя взима решенията, започнаха още тогава.

Част от законите, които са лобистки – Ива Митева много подробно може да ви обясни, към кои точно ще бъдат пренасочени пари, на което ние бяхме против, и тя беше против на тези коалиционни съвети, на които аз съм бил, а Вие не сте бил, в момента си ги бяхте набутали в бъдещата управленска програма, а това са лобистки закони, облагодетелстващи определени юридически лица.

Що се отнася до мъжкарството – аз за Лена какво друго казах, освен че е некомпетентен юрист? Това няма значение, дали, си жена или мъж! Дали, съм я нападал, защото не била в залата?! Извинявайте, но тя е взимала решения, които имат отражение върху цялата държава! То и Кирил Петков не е в залата, да го нападна и него?! Но трябва ли да си мълча за него?! Или за Асен Василев?! Защото не са в залата?! Това, че вие се правите на по-ниски от – изберете си нещо, за да не се обидите – не е мой проблем!

Мирослав Иванов: Благодаря Ви, г-н Йорданов! Искам да напомня колеги, че все пак ние сме в сградата на Народното събрание и Вашето облекло не подобава в момента на висотата на тази трибуна!

8 юли 22-ра

Беновска подари на Кирил Петков HARVARD LAW , JUST KIDDING – тениска. На Асен Василев не успя – предстои…

Асен Василев, вицeпремиер и министър на финансите в оставка, отговаря на въпроси на Илиана Беновска на пресконференция в Народното събрание от 8-и юли 2022 г., на която обявява, че ПП ще върне мандата на президента, излъчена директно в youtube.com/Беновска пита-Радио К2, във facebook.com/iliana.benovska и по Радио К2 на 93.9MHz.

След брифинга Беновска подари на Кирил Петков тениска с надпис Harvard law, Just kidding.

Илиана Беновска: Г-н Василев и г-н Петков, въпросът е: Брутално ли ви свалиха, или вие се самосвалихте по някаква причина – като неопитност, подвеждане? И какъв ще бъде следващият ход? Реванш ще има ли и ще се занимавате ли с политика?

Асен Василев: Аз мисля, че на всички български граждани стана ясно защо кабинетът беше свален! Имаше желание, вместо да се увеличат пенсиите, да се изравнят неравенствата и да се подпомогнат младите семейства, едни средства да отидат за същите 8 фирми, които са ги получавали през последните 15 години!

Илиана Беновска: Това вече го казахте много пъти! Но аз Ви питам нещо съвсем сериозно: Брутално ли ви свалиха и кой ви свали? Кой? Имена имат ли?

Асен Василев: То се видя! Г-н Слави Трифонов си изтегли министрите и нареди, на част от депутатите на ИТН, да гласуват вот на недоверие! Не мисля, че е тайна за някой!

Беновска се опита да подари на Кирил Петков и Асен Василев тениски с надпис

HARVARD LAW, JUST KIDDING.

Охраната от НСО я спря. Кирил Петков даде знак с ръка, че ще вземе тениската след края на брифинга.

Беновска успя да подари тениската на предаването „Беновска пита“ HARVARD LAW, JUST KIDDING на Кирил Петков.

Ето какво се случи:

Илиана Беновска: Г-н Петков, може ли да Ви подаря една тениска за спомен? HARVARD LAW!

Кирил Петков: Ама, не ме снимайте!

Илиана Беновска: Ама, моля Ви!

Кирил Петков: Това, ако е подарък, е за мен!

Илиана Беновска: JUST KIDDING!

Кирил Петков: Мерси!

Кирил Петков взе тениската HARVARD LAW, JUST KIDDING и сърдечно благодари на Беновска, като я прегърна!

Илиана Беновска: Ето такава тениска: HARVARD LAW, JUST KIDDING, подарихме на Кирил Петков!

Не ми позволиха да я подаря на трибунката.

Надписът е: HARVARD LAW – законът на Харвард.

Обаче, отдолу пише: JUST KIDDING!

Дали, някой не се пошегува с тях?

А всичко започна с червени ябълки…

18 септември 16-та

Един посланик на Франция, Ксавие Лапер дьо Кабан, си позволи да нарече българите „гнили ябълки“… А, Франция, го „заточи“ в Африка за това своеволие. Ние, пък, му отговорихме:

Беновска му подари здрава българска ябълка да си я хрупка по пътя за Африка

Илиана Беновска: Г-н Паси, винаги е чест и удоволствие да си общувам с Вас на публични събития!

Г-н Кабан, ще си позволя да Ви подаря един скъп български подарък, това е една червена и здрава българска негнила ябълка. Може да станете докато Ви връчвам подаръка, нали сте възпитан?! Благодаря Ви много!

Пожелавам Ви успех в дългия път към Африка – да си я хрупкате във влака и да си спомняте, че в България има здрави и хубави ябълки.

Имам един въпрос към Вас, бихте ли отговорили: по чия поръчка, по поръчка на френското правителство ли, Вие, се опитахте да управлявате съдебната система, главния прокурор Цацаров, да поучавате министър-председателя Борисов?

Може да свиркате колкото си искате, но един посланик няма право да изразява неофициална позиция, ако тя не е на правителството, което го е изпратило!

Кабан не пожела да отговори на въпроса. Соломон Паси го квалифицира като неподходящ?!

Г-н Кирил Петков и ПП, HARVARD LAW, JUST KIDDING – тениската си облечете за „чао“ от МС!

„Чао, чао, живот! Чао, чао, щастие! Здравей, самота…“

Аз съм Беновска. И питам.

2-и август 2022-ра

Беновска подари тениска HARVARD LAW, JUST KIDDING на Асен Василев, ексвицепремиер по финансите от ПП по време на пресконференция от 2-ви август 2022 г., излъчена директно в youtube.com/Беновска пита-Радио К2, във facebook.com/iliana.benovska и по Радио К2 на 93.9MHz

Илиана Беновска: Г-н Василев, позволете ми да Ви подаря тениска HARVARD LAW, JUST KIDDING!

Асен Василев: Ами, аз съм го завършил, така че JUST KIDDING е за Вас!

Илиана Беновска: Кажете с какво се гордеете най-много от престоя си в това управление? Вземете си тениската!

Асен Василев: Благодаря Ви за тениската! Може ли да не я слагате пред мен!

Илиана Беновска: А къде? Да я хвърля ли?

Асен Василев: Не, тук на масата, пред мен!

Илиана Беновска: Добре! Ще ми отговорите ли с кое се гордеете?

Асен Василев: Ще Ви отговоря! Това, с което се гордея най-много, както казах и преди малко, е това, че ние показахме, че може да се направи една изключително сериозна социална програма! Ако си спомняте, претърпяхме ужасни критики в началото на годината, че това е най-разточителния бюджет, най-разхитителния, ще фалира държавата. И въпреки тази широка социална програма, въпреки тежките кризи, които ни удариха, знаете – войната в Украйна, инфлацията, енергийната криза – държавните финанси в момента са по-стабилни, отколкото когато ги заварихме преди това! С по-малко дълг, с по-голям бюджетен излишък от миналата година по това време, два пъти по-голям, и с предвиден бюджетен дефицит до края на годината, който е в рамките на критериите, които ни трябват за влизане в еврозоната. Това, че може да се прави отговорна социална политика в България и средствата от данъците да стигнат до всички българи, мисля, че вече никой не може да има съмнение, че е възможно! Оттук нататък е въпрос на политическа воля и избор на българските граждани дали ще се води такава политика, или ще се води политика на това средствата да се концентрират в няколко фирми, които да получават милиардни поръчки!

Асен Василев не си взе тениската HARVARD LAW, JUST KIDDING, а я подари на Христо Воденов от БТА

Асен Василев: Заповядайте! Ето някой, който не е бил в Харвард! Аз съм бил и нямам нужда от тениска!

Илиана Беновска: Благодаря за жеста!

Асен Василев: Благодаря и аз!

А, иначе… Подарих тениски „В България се кълна на премиерите Денков и Габриел!

8 март 24-та

Беновска накара премиерите Денков и Габриел да се закълнат в България!

Николай Денков, премиер в оставка и Мария Габриел, вицепремиер и външен министър в оставка - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 8.03.2024 г.

Илиана Беновска: Привет, акад. Денков и г-жо Габриел, уважаеми министри! Хайде да внесем малко настроение в този разговор и малко политическо визионерство от по-висока класа, което би ви отивало! С този кинопреглед, който излъчихте, ме върнахте в детството на кинопрегледите по кината. Много съм щастлива обаче, че цитирате онова, което ви попитах тук тогава – как ще благословите кабинета! Каква е вашата благословия за кабинета? Питах каква е Вашата благословия за кабинета и Вие казахте – „Гърбина да ми е здрава!“!

Сега, понеже, вие, всички политици се кълнете в България и ние ви вярваме все още, искам да Ви попитам каква ще бъде сегашната Ви Клетва в България?

И нека този любезен и симпатичен господин да ме допусне до вас, за да ви подаря по една тениска, вместо „HARVARD LAW“ тениски, вече подаряваме тениски „Кълнем се в България“!

Ето, не нося нито ябълки, ябълките за после. Да видим, дали, ще ги заслужите! По една тениска, позволявате ли ми? Вие сте съвременни хора! Мисля, че това са съвременни знаци! Може ли господинът да ме допусне? Благодаря ви!

НСО: След пресконференцията!

Илиана Беновска: Не?! Това трябва да влезе в кадър! Недейте! Значи - нямахме микрофони, определяте кой, не Вие точно, кой да пита! Г-н Денков, бъдете кавалер! Ето, вижте колко е любезен! Той идва сам! Това е смел мъж! Оставете го да го видим! Не го обграждайте! Чакайте да покажем какво му подарявам! Свали си ръката! Свалете си ръката от мен, не ме опипвайте! Извинявайте, по-спокойно! Ето, заповядайте, акад. Денков! Много Ви благодаря!

Николай Денков: Благодаря!

Илиана Беновска: Г-жо Габриел, на Вас честит 8-и март!

Мария Габриел: Честит празник!

Илиана Беновска: Аз знам, че Вие се кълнете в България! Благодаря Ви за смелостта да дойдете дотук! Благодаря Ви! Успех!

Мария Габриел: Благодаря Ви, много!

Илиана Беновска: Благодаря много! Кажете ми каква е вашата клетва, моля ви, двамата, за България? Бяхте любезен да кажете – „Благословията ми е: Гърбина да ни е яка!“! А сега, във втория ешелон на това правителство, втория вагон, или както искате се изразете, какво ще надградите? Нямаме политическо визионерство в България! Благодаря!

Николай Денков: Аз съм сигурен, че г-жа Габриел ще каже нейната визия за следващите 9 месеца. Аз ще кажа това, което виждам след 9 месеца. България има политическа визия и тя е много ясна. И ние я казвахме през цялото време. България трябва да стане нормална европейска държава с високи доходи, ниско неравенство, подходяща среда за бизнеса, грижа за хората и привлекателна за инвеститори, и за българи, които искат от чужбина да се върнат у нас! Тази визия е толкова ясна и изчистена, че аз не виждам какво повече може да се обсъжда!

Но това, което се случва, и това е достатъчно ясно, ако си отворим очите за него, е, че особено в резултат на войната и свързаните с нея действия от най-различни сили, и външни, и вътрешни политически, в България се нагнетява разделение и напрежение, което се опитва да ни отклони от тази цел и тази посока! Защо? Защото „Съединението прави силата!“, а разделението ни прави слаби. Има хора, които искат, вместо да можем да работим фокусирано, стегнато, ефективно в тази посока, да развалят всичко, за да могат да дойдат на власт! Това е, което аз виждам. Както съм го формулирал, мисля, че го казах един път в Народното събрание, има политици, пак казвам и външни, и вътрешни, които казват – колкото по-лошо за България, толкова по-добре за нас! Ето това разделение и тази ефективна политика за разделяне на българското общество е най-вредното нещо, което в момента за развитието на България! Това е, което мога да кажа след моя опит от 9 месеца!

Мария Габриел: Аз ще бъда много кратка – Бранд България! Нека заедно превърнем България в запазена марка! Дълги години наша цел беше членството в ЕС и НАТО. Днес нашата национална цел е тя, България! Страна на изконни български ценности, диалог, толерантност, солидарност! Страна на таланти! Страна на невероятно разнообразие на региони! И страна, в която едно ново поколение, и в политическия, и в икономическия, и в социалния живот могат с диалог, с разбирателство, с прозрачност да карат страната да върви напред! Това е, което бих искала да видя! Благодаря!

А, иначе…

Борисов предложи

7 март 24-та

ДО Г-Н КИРИЛ ПЕТКОВ Г-Н АТАНАС АТАНАСОВ СЪПРЕДСЕДАТЕЛИ НА ПГ „ПП-ДБ“

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПЕТКОВ, УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН АТАНАСОВ,

Преговорният екип в състав - Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева, Рая Назарян, заявяваме следното: С цел провеждането на конструктивен и резултатен диалог, предлагаме преговорите да започнат по проекта на „Споразумение за съвместно управление в рамките на мандата на 49-ото Народно събрание между ГЕРБСДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ и „Механизъм за вземане на решения“, с които разполагате, както и състав и структура на Министерски съвет. Основните принципи и приоритети на управление са заложени, както в нашите работни проекти, така и във Вашия меморандум. Считаме, че едва след като и ако постигнем съгласие по споразумението и механизма на управление, можем да продължим съвместно по изработването на законодателната и управленска програми.

Борисов - Хитър Петър и Петков - Настрадин Ходжа - с капан комат с мирис на пържола за България?

Аз съм Беновска. И питам.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР