Бенджамин Франклин бил продуктивен изобретател, известен със своята ексцентрична природа

...
Бенджамин Франклин бил продуктивен изобретател, известен със своята ексцентрична природа
Коментари Харесай

1200 човешки кости в къщата на Бенджамин Франклин: От къде идват те?

Бенджамин Франклин бил работлив откривател, прочут със своята ексцентрична природа и държание.

Разказите за това по какъв начин е пускал хвърчила по време на стихии, са единствено върхът на айсберга. Въпреки това е шокиращо да научим за ужасяващо изобретение в дома на господин Франклин. Това кара доста хора да се чудят дали има нещо злокобно около него, с изключение на шегите и изобретенията.

Означава ли в действителност това изобретение, че известният откривател е сериен палач? Сега ще разберем!

В къщата има кости

Бенджамин Франклин имал необикновен парцел в Лондон в продължение на съвсем два века и тайните, които крие този дом, явно са доста тъмни. Сред многочислените му изобретения и джунджурии, бяха открити и човешки кости. Това изобретение повдигна доста въпроси по отношение на морала и дейностите на Франклин, до момента в който е бил жив. Приживе е бил много чудноват човек, само че това надалеч надвишава границите на естественото.

Did you know..1200 human bones were found in the basement of Benjamin Franklin London home. Much is still a mystery, but it’s been said that unethical, immoral & illegal human research was being done by or with William Hewsome. The cadavers were hid to protect from legal charges.
— Maurice W (@iamMauriceW)
Бенджамин е виновен за костите

Костите в действителност имат нещо общо с Бенджамин, само че той не е бил сериен палач, както могат да заключат множеството хора. Това би било забавна история, само че уви, истината е доста по-малко мрачна от това (за щастие).

Бенджамин бил изследовател на познания, който в никакъв случай не пропущал опция да реализира по-голям прогрес. Той бил захласнат от напредъка и откриването на нови и усъвършенствани способи за схващане и взаимоотношение със света към нас.

Костите били част от забавен урок по анатомия, възложен с общителното подпомагане на зетя на хазайката на Франклин. Тази активност се случва в дома, вместо в лаборатория, защото практиката била относително нова в Англия. Затова, с цел да бъде в крайник с времето, Бенджамин взима някои уроци. Тези уроци спадали малко в сивата зона, в случай че става дума за правда. Не било напълно редно тези момчета да вършат дисекция на тела в домовете си. Бенджамин и неговият ментор работили незаконно, само че в последна сметка са успявали в името на науката.

Benjamin Franklin's London house yields bones from at least 15 people:
— Dr. Alexi Baker (@AlexiBaker)
Костите не били предопределени, с цел да бъдат открити

Тези кости щяха да останат релативно скрити, в случай че не беше фактът, че къщата се нуждаела от ремонт през 90-те години. Когато чиновниците на музея се пробвали да ремонтират къщата, те се натъкнали на костите в мазето и бързо се обадили на правосъдния доктор. Според Марсия Балишиано - шефът на къщата на Бенджамин Франклин – на експертите лишило малко време, с цел да заключат, че костите са на стотици години.

Бихте очаквали сходна находка да провокира неспокойствие, само че не било по този начин.

Лондон е издигнат върху доста история, тъй че, като се разровите из града, ще откриете доста забавни неща – от викингски могили до остатъци от тамплиерите. Изследователите от къщата на Франклин създали още няколко разкопки и разкрили повече от 1200 костни фрагмента. Тези части са принадлежали на най-малко 15 души!

Районът към дома му и намирането на толкоз доста кости значи, че най-вероятно още доста остатъци остават неоткрити. Това е много злокобна, само че завладяваща доктрина, която кара мнозина да се чудят дали Франклин в действителност е бил сериен палач и дали чиновниците просто го прикриват, с цел да спасят наследството му.

Как Бенджамин става анатом

Бенджамин Франклин се среща с анатома Уилям Хюстън в Лондон, и му оказва помощ да си обезпечи позиция в Кралското общество, защото вижда капацитет в него. По това време Франклин стартира да посещава уроци по дисекция при анатома, само че практиката към момента била механически противозаконна, защото не била толкоз необятно публикувана. Едва през 19-ти век стартира да де се счита за главен клон на медицината. В последна сметка Франклин убеждава Хюсън да основе частна академия на улица Крейвън и точно оттова идват костите.

Разглеждайки ги по-детайлно, излиза наяве, че са били употребявани единствено за просветителни цели. Бедрените кости били изрязани, с цел да имитират ампутация, а черепите имали белези от устройство за трепаниране.

Така че „ нашите хора “ не са били серийни убийци, а по-скоро учени по анатомия. Добре е да знаете, че Бенджамин Франклин не е сериен палач, а човек на науката и напредъка!

The Secret Bones In Benjamin Franklin's Basement
— Dr Donna Yates (@DrDonnaYates)
Костите идват от трупове

Гледайки белезите по костите, излиза наяве, че идват от трупове. За страдание, законността на сходни практики към момента била неразбираема, което значи, че има огромен късмет, Франклин и сие да са употребявали съмнителни способи за придобиване на тези трупове. Вероятно си мислите, че са откраднали тези тела и може да не сте надалеч от истината. Въпреки че Франклин и екипът му не желали да наранят никого, те не били срещу приемането на трупове по противозаконни способи.

Знаете ли за „ възкресителите “?

По това време имало един термин, употребен за обозначаване на копачите на гробове, които постоянно изваждали тела от гробове. Тези смелчаци били известни като „ възкресители “ и имали непрекъсната работа от Бенджамин и неговия екип. Това би бил единственият метод тези момчета да се снабдят с толкоз доста тела, без това да буди подозрение. В последна сметка никой не отива да изравя трупове, с цел да удостовери, че към момента са там.

Бенджамин бил човек на науката

Независимо от това, макар всички тези странни завършения, Бенджамин евентуално е бил удовлетворен от метода, по който се развивали нещата. Той бил популярен академик и нищо не можело да го спре да придобие повече познания. Той евентуално е бил удивен от цялата тематика за анатомията и това, че е бил студент, е задоволително доказателство, с цел да показва това негово предпочитание.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР