Бен Шелтън безспорно се превърна в голямата сензация на тазгодишното

...
Бен Шелтън безспорно се превърна в голямата сензация на тазгодишното
Коментари Харесай

Без дори да допусне пробив: 20-годишният Шелтън е 1/4-финалист при дебюта си на АО!

Бен Шелтън несъмнено се трансформира в огромната сензация на тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия, откакто допреди старта на конкуренцията, то 20-годишният американец не беше напуснал рамките на родината си, с цел да вземе присъединяване в професионален шампионат. Колежанският първенец блесна на огромната сцена в тениса още през предишния август, когато от позицията на международен номер 510 повали Каспър Рууд на Мастърса в Синсинати, до момента в който след това проби в първата стотица на планетата и откри място в осминафиналната фаза при дебюта си в Мелбърн, където го очакваше сънародникът му Джей-Джей Уулф (№67), чийто поход в конкуренцията също се равнява с грандиозна изненада.

Битката в американското дерби на " John Cain Arena " представляваше конфликт на два еднообразни стила, градящи се главно към началния удар и форхенда, като в последна сметка след поврат от 1:2 елементи по-нискоранкираният играч надви в петсетова епика, траяла 3 часа и 50 минути - 6:7(5) 6:2 6:7(5) 7:6(4) 6:2. С този си триумф международният номер 89 продължава приказката си в Мелбърн и се класира на дебютен четвъртфинал в конкуренциите от Големия шлем, където ще се изправи против един всред сънародника си Томи Пол и 24-ия подложен в схемата - Роберто Баутиста Агут.

Двубоят беше открит със сервис на Уулф, като още от първата точка стана ясно какво можем да чакаме от двамата американци в хода на конфликта и откакто за 12 гейма имаше единствено един брейкбол, отразен от по-възрастния американец, то ни предстоеше да следим тайбрек. В него борбата беше повече от яростна, като преломният миг настъпи в десетата, когато Шелтън сбърка воле на мрежата и международният номер 67 минута по-късно записа дебютния сет против името си.

Втората част започва с пет безапелационно извоювани подавания от страна на сервиращите, преди изцяло в прорез с видяното досега на корта, Уулф да се конфликта със сериозен спад в ударите си и на сервис, което разреши на 20-годишния колежански първенец да осъществя поредно пробиви и със серия от четири следващи гейма младежът възвърне равенството в общия резултат на срещата.

BOOM
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР