Белотата и здравето на вашите зъби зависят не само от

...
Белотата и здравето на вашите зъби зависят не само от
Коментари Харесай

Какви храни трябва да ядем, за да имаме здрави и бели зъби

Белотата и здравето на вашите зъби зависят освен от грижата за тях, само че и от храната, която ядете. Можете да посещавате ортодонт постоянно и да употребявате артикули за избелване, само че в случай че обичате избрани храни, в никакъв случай няма да имате съвършените зъби, които желаете. Трябва да обърнете внимание на храните, които ядете и по какъв начин те въздействат върху здравето на вашите зъби.

Ще ви покажем някои храни, които имат позитивно въздействие и няколко, които имат отрицателно въздействие върху здравето на вашите зъби:

Храни, които са потребни за зъбите и венците ни

Моркови

Каротинът е добър за лигавиците на устата и венците. Той също по този начин прави зъбния гланц по-силен. Пресните моркови са превъзходен метод да поддържате здрави зъби, отстраняват плаката и масажират венците.

Риба

Всеки знае, че зъбите се нуждаят от калций, само че фосфорът също е един от най-важните детайли за поддържане на зъбите здрави (но имайте поради, че рибата може да аргументи неприятна миризма).

Магданоз

Това е един от главните източници на калций и също така магданозът има козметичен резултат върху зъбите.

Ябълки

Ябълките са необикновено ефикасни, когато става дума за лекуване на проблеми със зъбите и за предотвратяването им. Те масажират венците добре и отстраняват зъбната плака, до момента в който освежават дъха.

Киви

Този плод има доста витамин С. Ако ви липсва витамин С, производството на колаген понижава и венците стартират да кървят.

Лук

Това е натурален антибиотик, който убива нездравословните бактерии в устата.

Цикория

Неговата функционалност е да подтиква кръвния поток в устата.

Сусам

Отстранява зъбната плака доста добре и прави емайла по-силен.

Сирене

Твърдото сирене има доста малко сол и доста калций. Сиренето оказва помощ да се поддържа верният баланс на pH, който не разрешава на бактериите да се възпроизвеждат.

Зелен чай

Катехинът в зеления чай убива типовете бактерии, които предизвикват кариеси. Освен това, зеленият чай прави дъха ви доста пресен.

Вкусната храна е страхотна, само че зъболекарите настояват, че честото ястие може да навреди на зъбите. Ако непрекъснато дъвчете нещо, захранвате бактериите в устата си. Добре е да миете зъбите си след всяко хранене.

Цветът на зъбите зависи ли от храната?

Ако не ви харесва цветът на зъбите ви, има неща, които можете да извършите. Освен да прилагате разнообразни процедури за избелване, би трябвало да изключите храните, които могат да трансформират цвета на вашите зъби.

Храни, които оцветяват зъбите

Чай и кафе

Зеленият и белият чай имат най-нисък резултат върху оцветяването на зъбите. Лимонът или млякото обаче могат да обезвреждат резултата от тези питиета.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР