Белият дом заяви, че в някои случаи Иран активно улеснява

...
Белият дом заяви, че в някои случаи Иран активно улеснява
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Иран в насърчаване на атаките срещу американски бази в Ирак и Сирия

Белият дом съобщи, че в някои случаи Иран " интензивно улеснява " осъществяването на офанзиви с ракети и дронове от подкрепяни от Техеран прокси групи против американски и Сирия , оповестява " Ройтерс ".

Американският президент Джо Байдън подреди на Министерството на защитата да се приготви за още набези и да предприеме подобаващи ограничения.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби уточни, че през последната седмица и изключително през последните няколко дни е имало. Той обаче увери, че Съединени американски щати няма да останат безучастни пред заканите за техните ползи в района.

Той означи, че Съединените щати имат вяра, че тези групировки са били подкрепяни от Иранската революционна армия и иранското държавно управление , което продължава да поддържа и въоръжените групировки " Хамас " и " Хизбула ".

" Ислямската опозиция в Ирак " пое отговорност за офанзивите против американски бази

Атаките бяха осъществени в Ирак и Сирия

" Наясно сме, че Иран следи от близко тези събития и в някои случаи интензивно улеснява тези офанзиви и предизвиква други, които желаят да употребяват спора в своя изгода или в интерес на Иран ", акцентира Кърби.

Отчита се нарастване на офанзивите против американските сили, откакто на 7 октомври, защото бойци от палестинската формация " Хамас " нападнаха южната част на страната.

" Ние сме надълбоко загрижени поради опцията за забележителна ескалация на тези офанзиви през идващите дни ", уточни още Кърби.

През последните две седмици Байдън изпрати военноморски сили в Близкия изток , измежду които, други военни кораби и към 2000 морски пехотинци.
 Съединени американски щати осуетиха офанзива с дронове камикадзе против войските си в Ирак
Съединени американски щати осуетиха офанзива с дронове камикадзе против войските си в Ирак

Това е първото нахлуване против американските сили в страната от повече от година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР