Белият дом уведоми съдебната комисия към Камарата на представителите на

...
Белият дом уведоми съдебната комисия към Камарата на представителите на
Коментари Харесай

Засега Тръмп пасува по отношение на процедурата по импийчмънт

Белият дом уведоми правосъдната комисия към Камарата на представителите на Конгреса, че няма да взе участие в чуването по процедурата за импийчмънт против американския президент Доналд тръмп на 4 декември, оповестява Politico, съобщи БГНЕС.
Миналата седмица ръководителят на правосъдната комисия Джералд Надлър предложения Тръмп да участва на чуването на 4 декември и изиска отговор преди 1:00 часа локално време на 1 декември. Той също по този начин изиска от Тръмп да уточни до тогава юрист, който ще съставлява президента в комисията. По-късно комисията по правосъдни въпроси на Камарата на представителите на Съединени американски щати разпореди на Тръмп да отговори до 6 декември по отношение на наличието на юриста си, до момента в който датата на чуването - 4 декември – остана непроменена.
По-рано Тръмп не изключи, че ще даде показания в Конгреса като част от процедурата.
" При сегашните условия ние нямаме желание да участваме в чуванията, които ще се проведат в сряда ", гласи писмото от юрисконсулта на Белия дом до Надлър.
Демократите започнаха процедура по импийчмънт против Тръмп, подозирайки, че той е забавил преднамерено военната помощ към Украйна в подмяна следствие против най-големия му политически конкурент за идните президентски избори в Съединени американски щати Джо Байдън. Подробности за така наречен " украинска спекулация " можете да си припомните в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР