Белият дом предупреди, че след месеци на ожесточени сражения руската

...
Белият дом предупреди, че след месеци на ожесточени сражения руската
Коментари Харесай

Руската армия е напът да превземе украинския град Авдеевка, предупреждава Белият дом

Белият дом предизвести, че след месеци на яростни сражения съветската войска е напът да превземе град Авдеевка в Източна Украйна, съобщи ДПА.
Прочетете още
" Има заплаха защитата на Авдеевка да падне ", съобщи през вчерашния ден във Вашингтон представителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби.

" Ситуацията сега е такава значително тъй като артилерийските муниции на украинските сили са на изчерпване ", сподели той на конференция.

Руските сили нападат все по-ожесточено украинските позиции, а Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати към момента не е одобрила законопроекта за препоръчаната от държавното управление на президента Джо Байдън нова военна помощ, отбелязва ДПА. Докато това не стане, Киев не може да получи артилерийските муниции, от които се нуждае незабавно.

Според украински наблюдаващи, на които се базира ДПА, ситуацията на украинските сили в Авдеевка се утежнява неимоверно. По последни информации съветската войска желае да превземе града, който възприема като стратегически плацдарм за определяне на цялостен надзор върху Донецка и Луганска област, преди президентските избори в Русия идния месец. Има заплаха Авдеевка да бъде обсадена от всички страни при напредъка на съветските сили, показват наблюдаващите.

" Правим всичко по силите си, с цел да подсигуряваме, че нашите воини имат задоволително организационни и софтуерни качества да спасят живота на колкото се може повече украинци ", съобщи през вчерашния ден украинският президент Володимир Зеленски.

Джон Кърби сподели, че все още съветските сили са достигнали украинските окопи пред Авдеевка и са почнали да пробиват украинската защита.

" Цената на бездействието на Конгреса е голяма. И тя се стоварва върху плещите на украинските бойци. Конгресът би трябвало да утвърди спомагателния законопроект за националната сигурност, без да се бави повече ", прикани представителят на Белия дом.

Законопроектът вече бе утвърден от Сената (горната камара на американския Конгрес) За да бъде обаче признат дефинитивно, той би трябвало да събере задоволителна поддръжка и в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса), която се управлява от републиканците и в която се чака да се натъкне на компликации.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР