Белият дом обмисля отмяна на забраните за влизане в страната

...
Белият дом обмисля отмяна на забраните за влизане в страната
Коментари Харесай

Белият дом обмисля отмяна на забраните за влизане в страната

Белият дом обмисля анулация на възбраните за влизане в страната на множеството жители отвън Съединени американски щати, които неотдавна са били в Бразилия, Англия, Ирландия и 26-те членки на европейското Шенгенско пространство, споделиха пред Ройтерс петима американски публични представители и представителите на самолетни компании.

Администрацията на Тръмп наложи възбраните в опит да ограничи пандемията от ковид. Трябва да се има поради, че Съединени американски щати постановиха възбрана за пътешестване в страната на множеството европейски жители още през март, до момента в който сходна възбраната за пътешестване от Бразилия беше наложена през май.

Не се обмисля обаче анулация на възбраните за влизане в Съединени американски щати на неамерикански жители, които неотдавна са били в Китай или Иран, показаха източниците на организацията.

Планът за анулация на възбраната за пътувания е спечелил поддръжката на членовете на работната група в Белия дом за битка с ковид, както и на службата за публично опазване на здравето и на други федерални организации, споделиха лицата, осведомени по въпроса. Те обаче допълниха че президентът Доналд Тръмп не е взел дефинитивно решение и не е ясно дали и по кое време тъкмо ще стане това, имайки поради, че европейските страни евентуално няма да разрешат незабавно на множеството американци също да възобновят визитите си в тях.

Белият дом, Департаментът за вътрешна сигурност и Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) отказваха да разясняват информацията на Ройтерс.

Редица чиновници на американската администрация настояват, че рестриктивните мерки към този момент нямат смисъл, защото множеството страни по света не подлежат на възбрана за влизане. Те считат, че повдигането на рестриктивните мерки би било подтик на затруднените американски самолетни компании, които регистрират спад от цели 70% на интернационалните пътувания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР