Белият дом активно търси заместник на министъра на отбраната Джеймс

...
Белият дом активно търси заместник на министъра на отбраната Джеймс
Коментари Харесай

Тръмп търсел заместник на шефа на Пентагона, говорел лоши работи зад гърба му

Белият дом интензивно търси заместител на министъра на защитата Джеймс Матис , оповестява в. " Вашингтон пост ", базирайки се на неназован чиновник на Белия дом.

" Спекулацията за това кой ще замести Матис в този момент е по-истинска от всеки път ", твърди източникът.

 Тръмп желал нападение над Асад, твърди журналистът Удуърд
Тръмп желал нападение над Асад, твърди журналистът Удуърд

Това са измислени истории, твърди Белият дом

Според него президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп има " всички учредения да се чуди какво приказва Матис зад тила му ", откакто в новата книга на известния американски публицист Боб Удуърд той твърди, че министърът на защитата е споделил, че Тръмп " има разбиранията на петокласник или шестокласник ".

По-рано през днешния ден Джеймс Матис излезе с изказване, в което акцентира, че в никакъв случай не бил казвал думите , представени в книгата на Удуърд и разкритикува създателя за намека му, че би " посочил пренебрежение " към президента.

" Пренебрежителните думи за президента, които са ми приписани в книгата на Удуърд, в никакъв случай не са били изричани от мен или в мое наличие ", упорства Матис.

Междувременно Тръмп акцентира, че министърът на защитата и други чиновници в неговата администрация са били " афектирани " от книгата на Удуърд, чийто род бил " фантастика ".

По-късно Тръмп отхвърли информацията , че желае да смени военния министър. Тръмп настоя, че Матис е " високоуважаван " член на неговата администрация и няма да напуща поста.

По думите на американския държавен глава, Матис без да пита е решил да излезе с изказване по тематиката, без да бъде притискан от който и да било. Според Тръмп изказванията на Матис, както и на други членове на администрацията, са " дискредитирали " книгата на Удуърд. Той добави, че неговите прародители Барак Обама и Джордж У. Буш също са се оплаквали от " неналичието на акуратност " в книгите на Удуърд за тях.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР