Белинда Бенчич безспорно е една от най-талантливите състезателки в WTA

...
Белинда Бенчич безспорно е една от най-талантливите състезателки в WTA
Коментари Харесай

Доха: 19-годишната Таусон с впечатляващ успех над олимпийската шампионка!

Белинда Бенчич несъмнено е една от най-талантливите състезателки в WTA Тура, само че постоянно е страдала от сериозна липса на неизменност и не съумява да се върне назад към най-хубавата си форма, откогато завоюва златния орден на Олимпиадата в Токио. Бившата номер четири може да се похвали със единствено едно достиган до четвъртфиналите на шампионат през 2022-ра, а през днешния ден тя трябваше да преглътне следващо отчаяние, тъй като беше победена от 19-годишната Клара Таусон в откриващия кръг на конкуренцията в Доха - 4:6 6:3 6:3.

Началото на срещата надалеч не предвещаваше сходен процес, защото швейцарката играеше на ръба на допустимия риск и намираше линиите от всяка една точка на корта, до момента в който нейната съперничка просто нямаше по какъв начин да се опълчи на сходно равнище. Таусон обаче не промени по никакъв метод тактическата си конфигурация, а просто изчака неизбежния спад за Бенчич да пристигна, след което осъществя серия от четири поредни извоювани гейма и поведе в сетовете.

Световната номер 33 продължи да демонстрира великолепен тенис в откриващите мигове на втората част, където бързо се снабди с пробив задатък и след това имаше три геймбола, с цел да го затвърди. Изведнъж началният удар на тийнейджърката просто се срина, което разреши на по-реномираната състезателка да изравни резултата и след това изцяло да обърне нещата в своя изгода, вкарвайки дуела в съдбоносен сет.

Там имахме следващ поврат в съотношението на силите, като по-младата тенисистка атакуваше всеки един от късите втори сервиси на съперничката си и по този начин се снабди с значим брейк, който задържа до самия край на конфликта, поздравявайки се с една от най-квалитетните си победи до момента и по този метод си обезпечи среща с третата сложена - Паула Бадоса.

Through to play Badosa in Round 2
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР