Белград. Руският посланик в Белград Александър Чепурин коментира в Туитър“

...
Белград. Руският посланик в Белград Александър Чепурин коментира в Туитър“
Коментари Харесай

Посланикът на Русия в Белград: Вучич представляваше Сърбия, Тачи представляваше Тачи

Белград. Руският дипломат в Белград Александър Чепурин разяснява в „ Туитър “ един подробност от съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадено на Армията на Косово, предава белградското радио „ Б92 “ .
„ Забелязахме, че Александър Вучич говореше до табелката (на която пише) „ Сърбия “, както и представителите на членовете на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации Русия, Китай, Съединени американски щати и така нататък, до момента в който Хашим Тачи беше до табелка „ Хашим Тачи “. Всичко беше направено вярно. Генералният секретар на Организация на обединените нации одобри президентът на Сърбия, само че отхвърли среща с Тачи “, гласи известието на Чепурин, написано на сръбски.
В понеделник бе извършена сесия на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации в Ню Йорк по искане на Сърбия и Русия, откакто предишния петък Прищина реши да образува войска, на което Белград се опълчва изрично. Сесията беше открита за публиката.
Във вторник сутринта външният министър на Сърбия Ивица Дачич също приказва за разликите в представянето на Сърбия и Косово. Той уточни, че към Вучич се обръщат с „ президент “, а към Тачи с „ господине “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР