Белград разчита на посредническите усилия на Москва в урегулирането на

...
Белград разчита на посредническите усилия на Москва в урегулирането на
Коментари Харесай

Вучич: Разчитаме на руска помощ за Косово

Белград разчита на посредническите старания на Москва в урегулирането на обстановката в Косово, съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич на среща с ръководителя на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко, заяви ТАСС.

Вучич напомни, че тематиката за Косово е била повдигната на състоялите се през вчерашния ден диалози с президента на Русия Владимир Путин.

Ние имаме избрани договорености, при положение на спор, форматът ще се разшири, сподели Вучич. Аз попитах, може ли Русия също да стане медиатор. Президентът на Русия се съгласи, разгласи сърбинът.

Ако албанците изискат американците да станат медиатори в договарянията за Косово, то ние ще настояваме Русия да се включи, добави сръбският президент.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков избра да не разяснява въпроса за допустимо присъединяване на Русия като медиатор в косовския проблем, оповестява още ТАСС. В отговор на журналистически въпрос, Песков се ограничи единствено с къси общи формулировки, отбелязва организацията.

   Владимир Путин съобщи след срещата с Вучич, че Москва продължава да поддържа Белград в гарантирането на суверенитета и териториалната целокупност на Сърбия. "Що се касае до Косово, изхождаме от това, че ситуацията там би трябвало да бъде уредено по политически път посредством разговор сред страните в сходство с резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", сподели мощният човек в Кремъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР