Белград. Френският президент Емануел Макрон пристигна в Белград за двудневно

...
Белград. Френският президент Емануел Макрон пристигна в Белград за двудневно
Коментари Харесай

24 Sata : Посрещнаха Макрон по стар обичай – с хляб и сол

Белград. Френският президент Емануел Макрон дойде в Белград за двудневно посещаване, което съгласно сръбските и френските медии има за цел да затвърди историческото другарство сред двете страни, само че и да обезпечи доста наличие на страната му в Сърбия и района, напомня електронното издание на вестник 24 Sata .
Президентският аероплан се приземи в 15:30 часа локално време (16:30 часа българско време) на летище „ Никола Тесла " в Белград, където Макрон бе посрещнат с най-високи държавни почести от президента на западната ни съседка Александър Вучич. Макрон е първият държавен глава на Франция, който посещава Сърбия за близо две десетилетия.
Освен Вучич, Макронб бе посрещнат от генералния секретар на президента Никола Селакович, посланикът на Франция Фредерик Монодлони и управлението на „ Ванси Ерпорт “, белгийския концесионер на летището. Той бе посрещнат по обичайния бит – с самун и сол. Френският президент не е придружаван от брачната половинка си Бриджит. Начело е на делегация от десетки предприемачи от френски компании.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР