Белгийското разследване за предполагаема корупция в Европейския парламент е много

...
Белгийското разследване за предполагаема корупция в Европейския парламент е много
Коментари Харесай

Борел: Корупционното разследване в Европейския парламент е много тревожно

Белгийското следствие за хипотетична корупция в Европейския парламент е " доста обезпокоително ", сподели в понеделник ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел, визирайки инспекциите и арестите, свързани с хипотетичното предоставяне на пари и дарове от страна на Катар, оповестява Ройтерс.

Прокурорите претърсиха 16 домове и иззеха 600 000 евро в Брюксел в петък като част от следствието. Оттогава насам  на четирима лица са повдигнати обвинявания, а двама са освободени, споделиха прокурорите в изказване в неделя. Те обаче към момента не са посочили публично нито един от обвинените.

Европейският парламент заяви през уикенда, че предвид на белгийското следствие е спрял пълномощията и отговорностите на един от своите вицепрезиденти, гръцката социалистка Ева Кайли,

" Със сигурност новините са доста тревожни ", сподели Борел пред кореспонденти, до момента в който дойде на среща на външните министри на Европейски Съюз. " Изправени сме пред някои събития, някои обстоятелства, които несъмнено ме тревожат и като някогашен ръководител на Европейския парламент ", добави той.

Европейският парламент трябваше да гласоподава тази седмица предложение за удължение на безвизовото пътешестване в Европейски Съюз за жители на Кувейт, Катар, Оман и Еквадор. Някои депутати предложиха дебатът и гласуването да бъдат отсрочени.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР