Белгийският евродепутат Мари Арена отново отрече да е замесена в

...
Белгийският евродепутат Мари Арена отново отрече да е замесена в
Коментари Харесай

Евродепутатът Мари Арена отново отрича връзка с делото Катаргейт

Белгийският евродепутат Мари Арена още веднъж отхвърли да е забъркана в делото " Катаргейт ", в което се проверяват подозрения за корупция в Европейския парламент в интерес на Катар и Мароко, оповестиха локални медии и Българска телеграфна агенция. Арена е дала изявление, в което изяснява, че 10 месеца след началото на следствието може единствено да удостовери това, което към този момент е споделила - че не е забъркана.

 

По мотив резултата от обиските в няколко жилища, които тя и нейни близки употребяват, Арена разяснява, че не знае от кое място са парите, открити в парцел на сина й. Тя прибавя, че двамата не са разговаряли по този въпрос и акцентира, че той е пълновръстен жител и самичък носи отговорност за постъпките си.

 

Адвокатът на Арена отбелязва, че до момента тя не е била разпитвана, не са й повдигани обвинявания, не е внасяно искане за свалянето на имунитета й, не е била арестувана. 

 

Мари Арена бе обвързвана с някогашния евродепутат Антонио Панцери, признал се за началник на проведена незаконна група за лобизъм и корупция и станал предпазен очевидец. Панцери неведнъж отхвърли подозренията за присъединяване на Арена в незаконната активност, само че в изявлението тя декларира, че виновността е негова и повече не желае да го вижда.

 

Обвинения бяха повдигнати против досегашния заместител ръководител на Екологичен потенциал Ева Кайли, която бе в пандиза няколко месеца и към този момент се върна на работа. Обвиняеми са също сътрудникът й Франческо Джорджи, както и евродепутатите Андреа Коцолино и Марк Тарабела. Първоначално следствието се водеше от съдията Мишел Клез, който си направи отказ, откакто бе изяснено, че синът му е правил взаимна активност със сина на Арена.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР