Белгийските власти са решили да прекратят постепенно употребата на векторни

...
Белгийските власти са решили да прекратят постепенно употребата на векторни
Коментари Харесай

Белгия приключва с употребата на векторни ваксини

Белгийските управляващи са решили да прекратят последователно използването на векторни ваксини против короновирус, оповестиха локални медии.

Отбелязва се, че имунизациите на Johnson & Johnson Astra Zeneka основават прекалено много усложнения - несигурни доставки, ограничавания за приложимост при другите възрастови групи, вероятни тежки странични резултати. Предвижда се остатъкът от поръчаните количества от тези препарати да бъде дарен за по-бедните страни по света.

Досега в страната първа доза ваксина са получили 49 на 100 от пълнолетните жители, а 21 на 100 - по две дози. Местни специалисти не са единомислещи дали задачата за имунизиране на 70 на 100 от пълнолетните е задоволителна за преодоляване на епидемията. Според някои от тях би било добре имунизираните да бъдат 85-90 на 100 от общия брой на популацията, изключително откакто имунизациите не дават цялостна отбрана на всички ваксинирани.

По последни публични данни в Белгия жертвите на новото заболяване от предходната пролет доближават 25 хиляди, а заболелите надвишават един милион. Отчита се, че в последните седмици се следи трайно усъвършенстване по всички индикатори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР