Белгийските специални служби са на крак заради опасения от възможен

...
Белгийските специални служби са на крак заради опасения от възможен
Коментари Харесай

Белгия се опасява от тероризъм на националния си празник 21 юли

Белгийските специфични служби са на крайник поради опасения от вероятен терористичен удар около идния народен празник на 21 юли, оповестяват локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

В последните дни са били разкрити и предотвратени два заговора за нахлуване. В Белгия, Франция и Италия са били заловени джихадисти, подготвени за деяние. На трима арестувани предходната седмица в Лил и Брюксел са повдигнати обвинявания за присъединяване в терористична група, откакто е открито, че те са разполагали с автоматизирани огнестрелни оръжия и униформи на служители на реда, на охранители и на чиновници на " Гражданска отбрана ". Все още управляващите търсят третия от братята Саути, хванати в Брюксел.

Според последни данни арестуваният в събота в Италия чеченец Ели Бомбаталиев набирал искащи за атентат в Белгия и бил обвързван със съучастници в Лиеж. Белгийските управляващи не престават издирването на съучастниците - чеченци, сражавали се за " Ислямска страна ". Покрай оповестението на тези данни белгийската прокуратура предизвести, че има опасения за директно иден нов атентат.

В края на юни макоранец взриви куфар на Централната гара в Брюксел и бе убит на място от боен патрул. При атентата нямаше жертви и ранени по щастлива случайност, откакто бомбата, заложена в куфара, не избухна по упования от терориста метод.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР