Белгийските митници са конфискували рекордните 116 тона кокаин на пристанището

...
Белгийските митници са конфискували рекордните 116 тона кокаин на пристанището
Коментари Харесай

Белгия е конфискувала рекордните 116 тона кокаин за 2023 г. на пристанището на Антверпен

Белгийските митници са конфискували рекордните 116 тона кокаин на пристанището на Антверпен за предходната 2023 година, обявиха през днешния ден белгийските управляващи, представени от Асошиейтед прес. Те прецизираха, че върхът в тази тенденция е усъвършенстван за втора поредна година.

Потреблението на кокаин нараства стремглаво на територията на Европейския съюз и държавните управления считат, че търговията с опиати е причина за зачестилите прояви на принуждение в стратегически пристанищни градове, като Антверпен в Белгия, Ротердам в Нидерландия и Марсилия във Франция, показва АП.

Агенцията отбелязва, че Антверпен се е трансформирал в основната морска врата за импорт на кокаин Европа, доставян от наркокартелите в Латинска Америка. Още пет тона кокаин са конфискувани на пристанището в Зеебрюге, което е част от огромния пристанищен комплекс Антверпен-Брюж, означи министърът на финансите на Белгия Венсан ван Петхем.

Изявлението бе направено ден откакто двадесет и двама души, включително трима полицейски чиновници, бяха задържани в огромна интервенция в Антверпен против обвинени наркотрафиканти.

Властите в Белгия показаха, че върхът, подложен през 2022 година, е бил от 110 тона кокаин, и прибавиха, че той идва главно от Колумбия, Еквадор и Панама.

Като цяло в Европа се изземат рекордни количества кокаин, като страните членки на Европейски Съюз са конфискували 303 тона през 2021 година - последната година, за която са постъпили данни от всички страни от блока. 75 % от това количество е конфискувано при интервенции в Белгия, Нидерландия и Испания, сочи статистиката на организацията на Европейски Съюз за наблюдаване на опиатите и наркозависимостите, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР