Белгийски компании са готови да инвестират в българското машиностроене, автомобилостроене,

...
Белгийски компании са готови да инвестират в българското машиностроене, автомобилостроене,
Коментари Харесай

Белгийски компании искат да инвестират в производството на дронове в България

Белгийски компании са подготвени да влагат в българското машиностроене, автомобилостроене, козметична и хранително-вкусова индустрия, както и в произвеждане на дронове. За задачата бизнес делегация ще посети България през април 2018 година, с цел да изследва опциите за вложения, оповестиха от Министерството на стопанската система.

Мисията бе контрактувана по време на среща на отрасловия министър Емил Караниколов с представители на Европейския център за икономическа, академична и културна дипломация. По думите му визитата, което ще се състои по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, е отлична опция за показване на България, за реализиране на бизнес контакти и настоятелен партньорства сред компании от двете страни.

От Европейския център за икономическа, академична и културна дипломация показаха интерес за вложения в инкубатори, както и към опциите на белгийски стартъпи да стъпят на българския пазар.

Караниколов акцентира, че Белгия е обичаен стопански сътрудник на България и сходни срещи единствено ще оказват помощ за задълбочаването на комерсиалните връзки сред двете страни. По думите му стокообменът сред кралството и България за първите осем месеца на 2017 година надвишава 1 милиарда евро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР