Белгийската служба за държавна сигурност подозира изпълняващия длъжността постоянен представител

...
Белгийската служба за държавна сигурност подозира изпълняващия длъжността постоянен представител
Коментари Харесай

Белгийското разузнаване е искало руският посланик в ЕС да бъде експулсиран още през 2022-ра

Белгийската работа за държавна сигурност подозира изпълняващия длъжността непрекъснат представител на Русия в Европейския съюз Кирил Логвинов, че работи за съветското външно разузнаване, оповестява немското издание " Der Spiegel ", като се базира на свои източници.

В материала се твърди, че Логвинов, който сега е най-високопоставеният съветски посланик в Европейски Съюз, е обект на следствие. Според " Der Spiegel " белгийските служби за сигурност подозират съветския дипломат в Европейски Съюз в " противозаконни действия против европейските ползи ".

Според информация от дипломатическите кръгове на Европейски Съюз казусът на Логвинов е станал предмет на вътрешен спор през 2022 година Белгийското разузнаване е упорствало той да бъде включен в листата на сътрудниците, които би трябвало да бъдат оповестени за " личност нон грата " и да бъде експулсиран от страната. Европейската работа за външна активност (ЕСВД) обаче предотврати това, евентуално от боязън от отрицателни последствия за нейните представители в Русия.

Според вестника, на въпрос на публицисти за какво господин Логвинов не е бил помолен да напусне Белгия поради съмненията в шпионаж, виновната външнополитическа работа на Европейски Съюз " не е дала явен отговор ". Говорител на белгийската работа за държавна сигурност съобщи, че са подхванати ограничения за " непрекъсната оценка на мащаба на опасността ".

Публикацията за възможното присъединяване на Логвинов в шпионаж беше коментирана от говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова пред ТАСС. Тя посъветва публицистите от " Der Spiegel " да разгласяват лист на сътрудниците на немското разузнаване по света. Захарова означи, че против чиновниците на западните дипломатически служби могат да бъдат подхванати огледални ограничения, в случай че западните медии стартират да тормозят съветски дипломати, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР