Белгийската прокуратура започна разследване срещу членове на Европейския парламент, за

...
Белгийската прокуратура започна разследване срещу членове на Европейския парламент, за
Коментари Харесай

Белгия разследва подкупени от Москва евродепутати

Белгийската прокуратура стартира следствие против членове на Европейския парламент, за които се твърди, че са платени от Москва, а министър-председателят Александър де Кро ще сложи въпроса за съветската интервенция на евросрещата на върха.
Чешките и белгийските управляващи разкриха интервенция за оказване на въздействие в Европа, включваща проруска мрежа, за която се твърди, че е плащала на европейски политици за разпространяване на агитация. Де Кро съобщи, че членовете на Европейския парламент са

платени от Москва, с цел да популяризират нейните послания

което провокира неспокойствие в Брюксел и в целия Европейски Съюз.
Според него „ белгийските разследващи служби потвърдиха съществуването на мрежа за проруска интервенция с действия в няколко европейски страни и в Белгия “.
„ Прокуратурата е почнала следствие, което се основава на разкрит отчет, който нашите разследващи служби изнесоха. Нашата разследваща работа счита, че задачите на Москва са доста ясни: да помогне за избирането на повече проруски претенденти в Европейския парламент и да ускори избран проруски разказ в тази институция. Моят въпрос е: Разполагаме ли като европейски институции с задоволително принадлежности, с цел да се борим с това “, попита той.
В същото време Де Кро разгласи, че

ще сложи въпроса за съветската интервенция

преди всичко в дневния ред на срещата на върха, с цел да могат водачите на Европейски Съюз да обсъдят в необятен проект дали блокът е задоволително квалифициран за битка с съветската и всяка друга интервенция и какви съответни ограничения да се подхващат по-нататък.
Де Кро също по този начин прикани за разширение на пълномощията на Европейската прокуратура и на Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ), с цел да се даде опция за гонене на задгранична интервенция и дезинформация.
„ Не мога да оповестя какъв брой души, в кои страни, с какви имена, от кой пол са, от коя партия са. Информацията е класифицирана и до нея аз самият нямам достъп “, уточни той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР