Белгийската компания John Cockerill Defense разработи първия в света наземен

...
Белгийската компания John Cockerill Defense разработи първия в света наземен
Коментари Харесай

200-годишна оръжейна компания създаде нов вид бойна машина

Белгийската компания John Cockerill Defense създаде първия в света наземен прехващач Cockerill i-X ( " i " - за " прехващач " (interceptor) и " X " - за модулна мултиоръжейна система. Компанията с над 200-годишна история и опит в производството на куполи и оръжейни системи показа новия i-X по време на интернационалното ревю за защита Eurosatory 2022 в Париж.
 След Гърция и Сърбия възнамерява да се въоражи с 12 нови бойни самолета Rafale
След Гърция и Сърбия възнамерява да се въоражи с 12 нови бойни самолета Rafale

Преизбирането на Александър Вучич се оказа основно за договорката

Cockerill i-X e резултат от комбинирането на оръжейните системи с марка Cockerill и качествата на машини, основани за интензивна употреба на кръстосан терен. Cockerill i-X е високоскоростна машина, която може да доближи извънредно бързо до сериозна зона и в същото време да обезпечи задоволително огнева мощност при контакт с съперник. Изграден към особено шаси, което разрешава насърчаване на скорост до 200 км/ч по асфалтиран път и до 160 км/ч в пустинни условия, Cockerill i-X има цялостен обхват от 600 км и интегрира система за наблюдаване за шлема на лидера, AI следене на голям брой цели, пасивно IR ръководство и голям брой други футуристични технологии.
 Снимка 579139
Източник:

Машината може да се транспортира бързо и дейно по море, въздух и суша.

Наземният прехващач се отличава с рискова скорост, огромна огнева мощност и отлична пъргавина на всевъзможен сухопътен терен. Адаптивната дегизировка и прибиращата се оръжейна система придават безпристрастен външен тип, подобаващ при мироопазващи задачи.
 Гърция се въоръжава с три военноморски фрегати Belharra и шест бойни самолета Rafale
Гърция се въоръжава с три военноморски фрегати Belharra и шест бойни самолета Rafale

В отговор на напрежението с Турция

" Създадохме Cockerill i-X като безспорен пробив при създаването на бойни системи за прехващане и при териториална защита. Основна цел за нас беше да разработим дейно решение, което да дава ненадмината подвижност и в същото време да има задоволително огнева мощност, с цел да посреща дейно закани с следени средства и мощ. Тази композиция ще промени напълно сухопътните интервенции - бих споделил, че това е взор към бъдещето на наземните бойни дейности ", съобщи президентът на John Cockerill Defense Тиери Реноден.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР