Белгийската банкова група KBC, която у нас управлява ОББ, официално

...
Белгийската банкова група KBC, която у нас управлява ОББ, официално
Коментари Харесай

Собственикът на ОББ отваря център за услуги във Варна и наема 300 души там

Белгийската банкова група KBC, която у нас ръководи ОББ, публично откри център във Варна, от който ще се дават разнообразни споделени услуги за компанията. Там следва да бъдат наети 300 души, като сходен офис към този момент работи и в София, където са заети 100 души.

Във Варна ще има екипи, които ще се занимават с асортимент на чиновници, с осведомителни технологии, риск и планов мениджмънт, както и с други значими за оперирането на KBC. Те ще бъдат ситуирани в преустроената постройка на комплекса на някогашния " Пфое мол " на обща повърхност от 5500 квадратни метра. Офисът ще проработи до края на годината.

Подобен център групата има в Чехия. Той работи от 2011 година в Бърно, като там са заети към 800 души. Двата нови офиса в България са под шапката на ново дъщерно сдружение на белгийсата група " KBC Клон България ".

По време на формалното разкриване на варненския център основният изпълнителен шеф на белгийската група Йохан Тейс съобщи, че KBC участва стабилно на българския пазар към този момент повече от десетилетие и заема лидерски позиции във финансовия бранш у нас с сдруженията си ОББ и ДЗИ.

" KBC има 6 съществени пазара в Европа и България е един от тях. Страната е постоянен и мощен член на Европейския съюз с висок капацитет и обещаващо бъдеще. В нашия нов компетентностен център ще предоставяме отдалечено редица услуги за останалите страни от групата. Очакваме бързо разгръщане след откриването и търсим да наемем надарени и образовани дейни хора ", сподели Тейс.

" Присъствието на КВС в България е основно както за стабилността на банковия бранш, по този начин и за привличането на нови вложители, които наблюдават нашето държание. Само един образец: в деня след придобиването на ОББ през юни 2017 година от предходния ѝ гръцки притежател, рейтинговата организация ФИЧ усили рейтинга на ОББ с невижданите 6 степени до най-високия в страната " А- ". КВС носи непоклатимост и предсказуемост ", разяснява от своя страна основният изпълнителен шеф на ОББ Петър Андронов.

" Варна беше определена в конкуренция с няколко други града в Централна и Източна Европа, измежду които и български. Ние считаме, че Варна се развива в вярна посока и има максимален неосъществен капацитет за напредък. От тук ще обслужваме активността на разнообразни сдружения на KBC Груп. С неспокойствие чакаме новите ни чиновници, които ще получат опция за отлична кариера и възнаграждение в огромна интернационална група, без да се постанова да напущат страната ни ", добави още той.
 KBC освобождава 1400 души в Белгия и отваря офис за услуги във Варна
Собственикът на ОББ редуцира 1400 души в Белгия и мести част от тях в офис във Варна

300 работни места ще бъдат преместени у нас и в Чехия, оповестяват от банковата група

Варненският център на KBC е част от по-голям план на белгийската група. Преди четири седмици в публично известие от сдружението обявиха, че ще съкратят 1400 работни места в централата си в Белгия. Тогава стана ясно, че паралелно с това част от позициите там ще бъдат преместени в Бърно, както и в нов офис в морската ни столица. Процесът е към този момент в ход, като той би трябвало да приключи през 2022 година.

KBC навлезе на българския пазар през 2007 година с придобиването на 75% от капитала на Сибанк против 295 милиона евро. Десетилетие по-късно част от портфолиото на белгийската група у нас стана и ОББ след договорка за 610 милиона евро. Така обединената група разполага с 300 клона у нас, а чиновниците ѝ са към 3000 души.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР