Белгийката Нафисату Тиам постигна невероятната трета олимпийска титла в седмобоя

...
Белгийката Нафисату Тиам постигна невероятната трета олимпийска титла в седмобоя
Коментари Харесай

Нафисату Тиам е олимпийска шампионка в седмобоя при жените за трети път

Белгийката Нафисату Тиам реализира невероятната трета олимпийска купа в седмобоя при дамите. Последната дисциплинираност в седмобоя - 800 метра, единствено затвърди златния олимпийски орден на Нафисату Тиам. За Белгия насладата беше двойна, тъй като Ноор Видц изпревари швейцарката Aник Кеелин и устоя на офанзивата на Анна Хол (САЩ), с цел да завоюва бронзов орден.

След дълга борба с британката Катарина Джонсън-Томпсън, белгийката най-сетне усъвършенства персоналното си достижение на 800 метра с време 2:10.62 минути, с цел да изпревари съперничката си с 36 точки на върха и по този начин да стане легенда в своя спорт. Тиам е спечелила купите в Токио и Рио де Жанейро, само че в този момент беше най-трудната й победа от трите.

От своя страна Ноор Видц съумя да се качи на подиума с помощта на това последно съревнование, като усъвършенства и персоналния си връх. Така тя изпревари швейцарката Аник Кеелин и открадна бронзовия орден.

Тиам завоюва надпреварите на висок скок, подтикване на гюле и мятане на копие, взе трето място на скок на дължина, а също по този начин и усъвършенства персоналния си връх на 800 метра. Всички тези достижения се оказаха решаващи за нейната победа и превъзходството в седмобоя.



Британката Джонсън-Томпсън заложи на бяганията, завоюва едвам една дисциплинираност – на 200 метра, а на 800 метра остана на 2-о място. В последна сметка последната дисциплинираност нямаше изключително решаващо значение, защото Тиам се показа на равнище и не разреши да бъде стопен задатъкът й. Изненадата пристигна в борбата за бронза, където никой не слагаше авансово в сметките Ноор Видц, само че тя удържа офанзивите на Кеелин и Хол. Американката имаше действителна опция да вземе бронза, само че на дългия скок се задоволи с 5.93 – и въпреки да беше с над 80 сантиметра от персоналния си връх, тя трябваше да одобри 5-ото място.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР