Белгийката Елизе Мертенс си осигури среща с водачката в световната

...
Белгийката Елизе Мертенс си осигури среща с водачката в световната
Коментари Харесай

Елизе Мертенс стартира с успех на турнира в Щутгарт и ще спори с водачката в схемата Ига Швьонтек

Белгийката Елизе Мертенс си обезпечи среща с лидерката в международната класация по тенис при дамите Ига Швьонтек във втория кръг на шампионата на клей в зала в Щутгарт.

На старта на конкуренцията Мертенс се наложи с 6:1, 4:6, 6:0 над германката Татяна Мария и ще има опция да се изправи против шампионката от последните две издания Швьонтек.

Към втория кръг в Щутгарт продължава и китайката Цинвън Чжън. Финалистката от тазгодишното издание на Откритото състезание на Автралия се оправи относително елементарно с румънката Сорана Кърстя след 6:2, 6:3.

Следващата съперничка на петата в схемата Чжън ще бъде една всред германката Лаура Зигемунд и украинката Марта Костюк.

Изненадата на деня сервира младата чехкиня Линда Носкова, която отстрани осмата в схемата Йелена Остапенко от Латвия след 6:3, 6:1 за единствено 68 минути игра.

Носкова наниза впечатляващите осем аса в срещата и осъществя пет пробива от пет благоприятни условия. В същото време Остапенко имаше девет шанса за пробив, само че стигна единствено до един подобен, който бе в края на първия сет.

Във втория кръг Носкова ще се изправи срщеу против една от някогашните шампионки в шампионатите от Големия шлем - британката Емма Радукану или германката Анжелик Кербер.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР