Белгияпремахва ограниченията,свързани с пандемията от коронавирус, за влизащите в страната

Белгияпремахва ограниченията,свързани с пандемията от коронавирус, за влизащите в страната ...

Без ограничения за влизащите българи в Белгия

Белгияпремахва ограниченията,свързани с пандемията от коронавирус, за влизащите в страната български граждани, съобщиха от външно министерство.
По информация на посолството ни в Брюксел България вече фигурира в списъка със страни от„зелена зона“за пътуване, който е публикуван на сайта на Федералната служба за външна дейност, външна търговия и сътрудничество за развитие на Белгия.
За пристигащите от„зелена зона“,в това число и от България, отпада задължението за представяне на отрицателен тест, документ за ваксинация или за преболедуване на COVID-19 при пристигане в страната и не се налага карантина.
Обръщаме внимание, че остава в сила изискването за попълване на Формуляр за локализация на пътниците:Passenger Locator Form - PLF.
Всички граждани, пътуващи за Белгия със самолет, кораб, автобус или влак, трябва да попълнят и изпратят по електронен път в рамките на 48 часа преди пътуването (но не по-рано от 48 ч. преди пристигането си в Белгия), формуляр Passenger Locator Form (PLF), достъпен на адрес:.
При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Брюксел на следните телефони: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и на дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време:+ 32 473 981 042.

Източник: bulnews.bg