Белгия работи с Франция и Нидерландия, за да евакуира белгийските

...
Белгия работи с Франция и Нидерландия, за да евакуира белгийските
Коментари Харесай

Масова евакуация от Судан предприеха държавите

Белгия работи с Франция и Нидерландия, с цел да изтегля белгийските жители от Судан поради продължаващите там сражения, съобщи ДПА. Агенцията се базира на пост в " Туитър " на белгийския министър на външните работи, европейските въпроси, външната търговия и федералните културни институции Хаджа Лабиб.

В ход са няколко интервенции по изтегляне на европейски жители от Судан " допустимо най-бързо ", заяви Лабиб. Тя сподели, че в случай че има белгийски жители в Судан, които към момента не са се евакуирали, те би трябвало да се свържат в най-скоро време с дипломатическите служби.

Нидерландският външен министър Вопке Хукстра заяви, че Нидерландия също взе участие в протичащата сега интервенция за изтегляне на нидерландски жители от Судан с екип на министерството на външните работи и министерството на защитата на страната, ситуиран в Йордания. По думите му екипът ще направи всичко по силите си, с цел да бъдат евакуирани жителите на Нидерландия допустимо най-бързо и най-безопасно.

Шведският парламент даде на държавното управление нужното утвърждение да изпрати въоръжени сили, които да изтеглят жители на Швеция от Судан, където боевете не престават към този момент цяла седмица, съобщи ДПА.

В задачата ще вземат участие към 400 шведски бойци, които ще могат да изтеглят шведски и задгранични жители от Судан. Според шведските управляващи интервенцията ще бъде осъществена взаимно с други страни и интернационалните организации. Все още няма детайлности за метода, по който ще бъде осъществена задачата, само че държавното управление на Швеция заяви, че екипът ще потегли за региона в границите на 24 часа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР