Белгия облекчава COVID мерките. От 18 февруари белгийските власти облекчават

...
Белгия облекчава COVID мерките. От 18 февруари белгийските власти облекчават
Коментари Харесай

Белгия облекчава КОВИД мерките

Белгия облекчава Коронавирус ограниченията. От 18 февруари белгийските управляващи облекчават режима за влизане в страната, като рестриктивните мерки няма да зависят от цветовия код на страната, от която идват пътуващите.

По информация на посолството ни в Брюксел жителите, които нямат главно местопребиваване в Белгия и идват от страни - членки на ЕС/Шенген, или от трети страни, е належащо да имат един от следните документи:

- документ за ваксинация;

- документ за преболедуване;

- документ за негативен резултат от PCR или бърз антигенен тест.

Според настоящите ограничения документът за имунизация ще бъде годен 270 дни след слагането на последната доза при цялостна имунизация. При съществуване на бустерна доза той става неопределен.

Сертификатът за негативен резултат от бърз антигенен тест ще бъде годен единствено 24 часа, вместо досегашните 48 часа. PCR тестванията ще продължат да бъдат годни 72 часа.

При нужда от подпомагане, българските жители в Кралство Белгия могат да се обръщат към българското посолство в Брюксел на следните телефонни номера: +32 2 375 86 50, +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и на дежурен телефон за незабавни случаи в извънработно време: +32 473 981042. Запитвания може да се насочат на имейл адресите на българското посолство в Белгия: и.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР