Белгиецът Ремко Евенепул спечели първия етап от тазгодишното издание на

...
Белгиецът Ремко Евенепул спечели първия етап от тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Ремко Евенепул спечели първия етап от Обиколката на Италия

Белгиецът Ремко Евенепул завоюва първия стадий от тазгодишното издание на колоездачната обиколка на Италия, откакто победи в самостоятелното тичане по часовник от Фосачесия Марина до Ортона.

Трасето с дължина 19.6 километра беше най-дългият часовник в историята на " Джирото " до момента, като Евенепул безусловно отвя конкуренцията, финиширайки на 22 секунди пред най-близкия си преследвач Филипо Гана от Италия и на близо половин минута пред португалеца Жоао Алмейда.

С днешния си триумф белгийският колоездач заслужи и розовата фланелка на водач в генералното класиране, а също така затвърди и обстоятелството, че се намира в отлична форма, откакто преди по-малко от две седмици Ремко Евенепул завоюва класиката Лиеж-Бастон-Лиеж на родна земя.

" Супер съм благополучен. Мисля, че това е най-хубавият резултат, който можем да реализираме през първия ден. Днес се движех задоволително бързо. От самото начало усетих, че имам добър темп. Просто съм супер удовлетворен от това, което направих ", показа след края на стадия Еванепул, който през предходната година победи в Обиколката на Испания.

Утре, Обиколката на Италия продължава с 202-километровия стадий от Терамо до Сан Салво, а огромният край на конкуренцията ще бъде на 28 май в столица Рим.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР