Бележка на редактора: Версия на тази история се появява в

...
Бележка на редактора: Версия на тази история се появява в
Коментари Харесай

Изтекло аудио от разгорещена среща разкрива яростта на заложниците срещу Нетаняху

Бележка на редактора: Версия на тази история се появява в бюлетина на CNN Meanwhile в Близкия изток, три пъти седмично разглеждане на най-големите истории в района.

Изтекли аудиозаписи от среща сред освободени израелски заложници и премиера Бенямин Нетаняху разкриха забележителен яд от държанието на държавното управление, както и от трайния гнет от плен от Хамас в Газа.

Аудиото на срещата сред някогашните заложници, родственици на някои от които към момента са арестувани, и военния кабинет на Израел във вторник беше изтекло, като елементи от него бяха оповестени на израелския новинарски уебсайт ynet.

Това идва на фона на възходящия напън върху Нетаняху да обезпечи освобождението на останалите пленници и деликатното наблюдаване на засилващата се военна акция на Израел в Газа.

Ynet също заяви, че напъните на Нетаняху да отговори на заложниците и роднините са посрещнати с напрегнати и гневни забележки.

Отвлечена жена, освободена с децата си – само че без брачна половинка си, който остава в плен – се чува на един запис да споделя: „ Чувството, което имахме там, беше, че никой не прави нищо за нас. Факт е, че бях в укритие, което беше обстрелвано и трябваше да бъдем изведени незаконно и бяхме ранени. Това е с изключение на хеликоптера, който стреля по нас по пътя за Газа.

Тя прибавя: „ Нямате информация. Нямате информация. Това, че ни обстрелваха, това, че никой не знаеше къде сме… Твърдите, че има разузнаване. Но факт е, че ни обстрелват. Съпругът ми беше обособен от нас три дни преди да се върнем в Израел и отведен в тунелите [на Хамас] под Газа.

Израел стартира интензивни въздушни бомбардировки над Газа след офанзивите на Хамас против страната на 7 октомври, които доведоха до залавянето на повече от 240 души. Конфликтът е довел до филантропична рецесия в Газа и е довел до гибелта на повече от 15 000 палестинци, съгласно палестинското министерство на опазването на здравето в Рамала, което цитира източници от следения от Хамас анклав.

Бившият похитен продължава: „ Мислите ли, че мъжете са мощни? Съпругът ми биеше себе си всеки ден, удряше лицето си до кръв, тъй като беше доста за него, а в този момент той е самичък и Бог знае при какви условия.

„ И желаете да свалите държавното управление на Хамас, с цел да покажете, че имате по-големи топки? Тук няма живот, който да е по-голям от другите “, прибавя тя. „ Никой от нас там не заслужава по-малко отношение от всеки гражданин на Израел. Върнете ги всички и не след месец, два месеца или година.

Позовавайки се на известията, че израелската войска обмисля наводнение на тунелите на Хамас в Газа, тя продължава: „ И вие говорите за измиване на тунелите с морска вода? Вие обстрелвате маршрута на тунелите тъкмо в региона, където се намират. Момичетата ме питат къде е татко им? И би трябвало да им кажа, че неприятните към момента не желаят да го освободят.

Жената прибавя: „ Поставяте политиката над връщането на отвлечените. “

„ Чувствахме се изоставени “

Нетаняху е подложен на мощен напън от седмици по отношение на статута на израелците, които към момента са заложници от Хамас.

Оттогава съглашение с Хамас докара до освобождение на десетки пленници – най-вече дами и деца, само че държавното управление остава под напън да обезпечи освобождението на останалите пленници и се изправи пред въпроси по отношение на времето, належащо за подписване на договорка. IDF заяви в петък, че в Газа към момента има 136 заложници, в това число 17 дами и деца.

Според описа за срещата в ynet един мъж разказал какво са му споделили членове на фамилията, откакто бил освободен. „ Те бяха под непрекъсната опасност от обстрела на ИД. Вие седнахте пред нас и ни уверихте, че това не заплашва живота им. Те също обикалят по улиците и [са] освен в тунелите. Качени са на магарета и каруци. Няма да можете да ги разпознаете на улицата и застрашавате живота им. Наш дълг е да ги върнем в този момент. ”

И съгласно ynet, родител, чийто наследник е бил похитен, сподели на срещата, че е рожденият ден на сина му, и попита: „ Какво имаш да му кажеш? Той спасяваше хора там. Ти го изостави. "

Позовавайки се на министъра на защитата Йоав Галант, член на военния кабинет, родителят прибавя: „ Вие спорите, Галант, на конференция. Достатъчно. Доведете ги вкъщи.

Свидетелствата на освободени пленници хвърлят известна светлина върху изискванията, в които са били държани пленниците. Мнозина се позоваха на лимитирани ресурси и храна; някои споделиха, че не са знаели за ориста на околните си по време на плен, а редица заложници се нуждаеха от болнични грижи дни след освобождението им.

Една жена, която е била пленник, сподели на срещата, че останалите в плен живеят „ от време назаем “. По през целия ден лежат на дюшеци, множеството от тях се нуждаят от очила и слухови апарати, които са им взети при отвличането, имат проблеми със зрението и слуха, което още повече се отразява на действието им. Докато бях там, им помогнах постепенно да станат от матраците и да бъдат малко дейни. Не знам какво са съумели да създадат, откогато си потеглих “, сподели дамата, съгласно публикуваното аудио.

„ В допълнение към физическото им положение, усещам, че ги оставих в доста неприятно психическо положение. Аз и тези, които бяха освободени преди мен – бях млад и деен, грижех се за тях, помагах им да поддържат оптимизъм. Те знаят, че би трябвало да оцелеят, само че са на ръба да изгубят вяра.

В допълнение към контрола върху освобождението на заложници, Нетаняху и неговото държавно управление бяха подложени на критика, че не са съумели да предотвратят офанзивата на Хамас от 7 октомври.

Атаката беше необятно възприемана като огромен неуспех на израелското разузнаване, като редица високопоставени чиновници от защитата и сигурността излязоха през октомври, с цел да поемат отговорност до известна степен за неправилни стъпки, довели до офанзивите.

Жената, чута в записа, добави по време на срещата: „ През цялото време, до момента в който бяхме там, два пъти се почувствахме изоставени, един път в събота (7 октомври), когато не ни защитихте. И повторно всеки минал ден, в който не ни пускат. Не вярвахме, че ще останем там толкоз дълго. ”

Тя издаде апел към военния кабинет. „ Всеки ден, който минава, е игра на рулетка в живота им, за какво не освободите (палестинските) пандизчии? Освободете ги всички и ги върнете (заложниците). Живеят от време назаем. Животът им е във вашите ръце и аз ви апелирам, в светлината на моите показания и това, което чуваме от други освободени хора и това, което чуваме в медиите, че е имало всевъзможни благоприятни условия. Ако можете да се ангажирате, всеки един от вас, че не дава


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР