Бегачът на дълги разстояния извиква срамни коментари, които казва, че получава от „братята във фитнеса“: „Доволен съм от тялото си и от това, което то може да прави“

...
Бележка на редактора: Тази статия съдържа споменавания на хранителни разстройства
Коментари Харесай

Бележка на редактора: Тази статия съдържа споменавания на хранителни разстройства и разстройство храня се. Моля, внимавайте, докато четете, и обърнете внимание на полезните ресурси в края на тази история.

Адам Ууд (@adm_wood_), бегач на дълги разстояния от Прово, Юта, започна разговор за приемането на тялото като подчертава суровата критика, с която той и някои други спортисти се сблъскват в социалните медии.

„Количеството коментари, които получавам всеки ден за това колко съм кльощав, е пълна лудост“, каза Ууд в скорошен TikTok, който сега има над 233 000 гледания.

Според Ууд той е започнал да споделя съдържание за бягане на платформата едва в началото на 2023 г. Оттогава, каза той, получава постоянен поток от негативни коментари от непознати, които го смятат за твърде слаб и нямате никакви притеснения да му го кажете.

Това съдържание не е достъпно поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Ууд сподели няколко екранни снимки на най-лошите коментари, които е получавал – много от които изглеждат да обвини бегача, че има хранително разстройство. Той също така твърди, че негативните коментари обикновено идват от „братчетата във фитнеса“ и че неговите последователки като цяло са по-подкрепящи.

Ууд открито призна, че е „мършав човек“, но обясни, че по-слабото му телосложение до голяма степен е резултатът от стриктния му тренировъчен график.

„Бягам 100 мили на седмица, което е като 15 мили на ден, и съм доволен от тялото си и това, което може да прави,“ споделя Ууд.< /p>

, количеството калории, които човек изгаря, докато бяга, зависи от теглото, темпото и метаболизма му. Средно 155 lbs. човек, който бяга 10 минути на миля, може да изгори около 372 калории по време на бягане на 3 мили, но като се има предвид тренировъчният график на Ууд - и фактът, че сега той бяга маратон за два часа и 18 минути - безопасно е да се предположи, че той изгаря хиляди калории на седмица и трябва редовно да захранва тялото си, за да не се изтощи.

Независимо от подробностите, обаче, Ууд смята, че никой не го интересува колко тежи.

„Мисля, че диво е да коментираш нечие тяло като цяло, но е лудост хората да коментират телата на сериозни спортисти като гимнастички, плувци, бегачи“, каза Ууд в своя TikTok. „Като например, ние правим много повече с телата си, отколкото вие някога бихте направили с тялото си.“

Ууд не е сам. Мег Богс (@meg.boggs), състезателна състезателка по силов трибой с над 839 000 последователи в TikTok, каза, че тя също е изправена пред критики относно тялото си в социалните медии.

Това съдържание не е достъпно поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

„Не съм тук, за да предоставям вдъхновение за отслабване. Можете да намерите порно за отслабване буквално във всеки друг ъгъл на интернет“, написа тя в една от публикациите си в Instagram. „Тук съм, за да споделя моята история.⁣⁣⁣⁣⁣ Да споделя моите преживявания.⁣⁣⁣⁣⁣ И да набия диетичната култура квадрат в шибаното гърло.“

Културист Колин Улф (@wolffitness_academy) също говори за справянето с коментари, които засрамват тялото.

Улф каза, че преди е имал проблеми с наддаването на тегло. Дори след като откри вдигането на тежести и започна да се състезава професионално, стройната му физика му спечели коментари — и все още го прави.

Това съдържание не е налично поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

„Fit -срамът вреди на хората във форма точно толкова, колкото на всеки друг“, каза Улф пред изданието през януари. „Това може да доведе до телесна дисморфия или други разрушителни практики.“

Точно този тип поведение се опитва да извика Ууд със своя вирусен TikTok.

„На всички Чадовете там правят такива коментари — добре съм, ям достатъчно“, продължи бегачът. „Вие физически не бихте могли да правите това, което аз правя всеки ден, ако не зареждате правилно.“

Ако вие или някой ваш познат се бори с хранително разстройство или нарушени хранителни навици, свържете се с (NEDA) на 1-800-931-2237. Можете също така да се свържете с консултант безплатно, като изпратите текстово съобщение с думата „“ на 741741. Посетете уебсайта на NEDA, за да научите повече за .

In The Know by Yahoo вече е наличен в Apple News — !

Публикацията Бегачът на дълги разстояния извиква оскърбителни за тялото коментари, които казва, че получава от „братя във фитнеса“, се появи първо в In The Know.

Още от In The Know:

Инфлуенсър с голям размер разкрива двойни стандарти в света на видеоблоговете за храна, едно хранене в TikTok наведнъж: „[Вие] имате право да ядете и да се храните добре“

Жени в TikTok, които са загубили тегло споделят „отвращението“ си от новооткритата привилегия за кльощави

Remi Bader, Jameela Jamil сред влиятелни хора, които говорят срещу „чудотворното лекарство“ на Холивуд Ozempic

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР