Бележка на редактора: Регистрирайте се за бюлетина Meanwhile in China

...
Бележка на редактора: Регистрирайте се за бюлетина Meanwhile in China
Коментари Харесай

Mitsubishi Motors прекратява производството в Китай

Бележка на редактора: Регистрирайте се за бюлетина Meanwhile in China на CNN, който изследва какво би трябвало да знаете за възхода на страната и по какъв начин той въздейства върху света.

Mitsubishi Motors ще спре да създава коли в Китай, в последния знак за оттегляне от страна на задграничните автомобилни производители на най-големия авто пазар в света.

След седмици на спекулации японският производител на коли удостовери във вторник, че ще приключи локалното произвеждане и ще излезе от дългогодишно взаимно дружество в континентален Китай.

В изказване компанията съобщи, че е решила „ фундаментално “ да промени тактиката си за мощно конкурентния пазар на фона на спад в продажбите.

„ Преминаването към електрически транспортни средства се форсира по-бързо от предстоящото и потребителите бързо претърпяват обилни промени в избора си на марка и сегмент “, споделиха от Mitsubishi.

 На тази фотография, направена на 11 септември 2023 година, електрически коли BYD, чакащи да бъдат натоварени на транспортен съд, са подредени на интернационалния контейнерен терминал на пристанище Taicang в пристанище Суджоу, в източната китайска провинция Дзянсу. На тази фотография, направена на 11 септември 2023 година, електрически коли BYD, чакащи да бъдат натоварени на транспортен съд, са подредени на интернационалния контейнерен терминал на пристанище Taicang в пристанище Суджоу, в източната китайска провинция Дзянсу. AFP/Гети изображения

Компанията е претърпяла спад в продажбите заради тези смени през последните две до три години, прибавя той.

„ Опитахме се да възстановим размера на продажбите си, като пуснахме нов модел през декември 2022 година, само че продължихме да не изпълняваме проекта си и спряхме производството си от март тази година, с цел да поправяме инвентара си “, се споделя в него.

Сега, до момента в който обновява бизнеса си, Mitsubishi ще трансферира своя дял в китайското взаимно дружество на съществуващия сътрудник Guangzhou Automobile Group Company (GAC), който ще продължи да употребява индустриалната площадка за електрически транспортни средства. След продажбата GAC ще бъде едноличен притежател на звеното, което беше основано през 2012 година

Mitsubishi съобщи, че чака да понесе загуба от 24,3 милиарда йени (приблизително 162,2 милиона долара) за фискалната година, завършила през март 2024 година, вследствие на преструктурирането.

Компанията не отговори незабавно на питане за коментар дали ще продължи да продава вносни коли в страната.

 Логота за Renault, вляво, и Geely, вдясно. Логота за Renault, вляво, и Geely, вдясно. Reuters & NurPhoto посредством Getty Images

Ходът пристигна дни откакто Stellantis, дом на марки като Jeep и Chrysler, се отдръпна и от Китай.

Миналата седмица компанията се съгласи да продаде основни активи, които притежаваше взаимно с китайския си сътрудник Dongfeng Motor Group, сподели Dongfeng в документ на борсата.

Съгласно договорката китайският авто производител ще поеме правата за потребление на земя и здания в китайските градове Ухан и Сянян, които преди този момент са били предопределени за производството на коли Peugeot и Citroën.

Продажбата е на стойност към 1,7 милиарда юана (232,5 милиона долара).

Това се вписва в по-широка смяна за Stellantis, която разгласи през юли 2022 година, че ще премине към по този начин наречения „ метод за облекчение на активите “ в Китай, като се стреми да приключи взаимното си дружество в страната.

Решението за преустановяване на това партньорство беше ненадейно, защото Stellantis преди този момент се опита да усили каузи си в бизнеса, макар че основният изпълнителен шеф на световния производител на коли намекваше за проблеми, свързани с възходящото „ политическо въздействие “.

По-късно, през октомври 2022 година, това взаимно дружество подаде молба за фалит.

Stellantis продължава да продава вносни транспортни средства в Китай посредством представителства.

Mitsubishi към този момент направи проекти за увеличение на вложенията на други места. Отделно във вторник компанията разгласи поддръжката си за Ampere, поделение за електрически транспортни средства, основано от френския авто производител Renault.

Японската компания ще налее до 200 милиона евро (212 милиона долара) в Ampere, помагайки й да навлезе по-нататък на европейския пазар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР