Беларуското авиоремонтно предприятие 558-ми авиационен завод в Барановичи трябва да

...
Беларуското авиоремонтно предприятие 558-ми авиационен завод в Барановичи трябва да
Коментари Харесай

Първи модернизирани български Су-25 се връщат от Беларус

Беларуското авиоремонтно дружество " 558-ми авиационен цех " в Барановичи би трябвало да достави първите два осъвременени български щурмови самолети Су-25 на 23 септември, заяви “Капитал”, базирайки се на профилираното авиационно издание Aero. Източник на " Капитал " е удостоверил информацията с уточнението, че двете машини “би трябвало да дойдат назад в България до края на месеца”. Според Aero у нас са се завърнали и екип авиомеханици, които са изпратени на образование в Беларус за обслужване на осъвременените машини.

Страната ни подписа контракт за удължение на летателния запас и рационализация на осем самолета Су-25, които са с непрекъснато базиране на военното летище “Безмер”, в договорка на стойност към 99 млн. лева с Данък добавена стойност. Срещу тази сума машините би трябвало да са годни за употреба най-малко още 8 години, да бъдат оборудвани с по-модерна система за пукотевица и бомбомятане, както и да бъдат въоръжени с четири пъти по-далекобойни ракети " въздух-въздух ".

Първите Су-25 бяха изпратени в Беларус още в края на предишното лято и съгласно обещанията на военния министър Каракачанов трябваше да стартират да идват назад най-вече 11 месеца по-късно.

Първата фотография от тестванията на осъвременен български Су-25 се появи на 15 септември на съветския уебсайт russianplanes.net.
Реклама

Известен риск за доставката обаче крие опасността на белоруския президент Александър Лукашенко от четвъртък, че може да затвори границата на страната около продължаващите митинги, тъй като можело да се стигне до " експлоадиране на война ". Смята се, че по този мотив Лукашенко е разположил армейски подразделения по границите с Латвия, Литва, Полша и Украйна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР