Беларуският президент Александър Лукашенко изключи днес възможността бившата съветска република

...
Беларуският президент Александър Лукашенко изключи днес възможността бившата съветска република
Коментари Харесай

Лукашенко изключи възможността Беларус да стане част от Русия

Беларуският президент Александър Лукашенко изключи през днешния ден опцията някогашната руска република да стане част от Русия, съобщи ДПА.

" С съветския президент Владимир Путин не сме толкоз глупави, с цел да използваме остарели способи. Ние, споделям аз, реализираме такова единение сред две самостоятелни страни, че хората ще се учат от нас, “ съобщи беларуският президент, представен от държавната осведомителна организация БелТА, в град Владивосток, в Далечния изток на Русия.

В контрастност с думите на Лукашенко, интернационалните политически наблюдаващи считат, че опцията Беларус да влезе в състава на Руската федерация е изцяло действителна, отбелязва ДПА. След полемичните президентски избори през 2020 година, на които дългогодишният държавен глава разгласи победа, която обаче не е приета от Запада, Минск става все по-зависим от Москва.

Сега Беларус е в съвсем цялостна интернационална изолираност. Страната е подвластна от Русия във финансов и боен проект.

Путин неведнъж бе упрекнат, че желае да възроди Съветския съюз, който се разпадна преди 30 години. Той отхвърля да има такива проекти, напомня ДПА.

Много хора в Русия и Беларус, които към този момент построяват съюз, също се притесняват, че Русия може да анексира Беларус, която е изцяло подвластна от нея в стопански проект.

По покана на Путин Лукашенко в този момент е на посещаване в съветския Далечен изток. Беларус е значим съдружник на Русия във войната с Украйна, показва ДПА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР