Беларуският диктатор Александър Лукашенко проведе среща със силите за сигурност

...
Беларуският диктатор Александър Лукашенко проведе среща със силите за сигурност
Коментари Харесай

Лукашенко объркан - привика на килимчето силите за сигурност след инцидент на летище Мачулищи

Беларуският деспот Александър Лукашенко организира среща със силите за сигурност след случая на летище Мачулищи, където партизаните съществено повредиха съветския стратегически аероплан А-50. Кратко видео с речта на диктатора при започване на събитието разгласиха от пресслужбата на президента на Беларус, предава УНИАН.

Както се вижда от оповестените фрагменти, Лукашенко е привикал „ на килимчето “ секретаря на Съвета за сигурност на страната, министрите на защитата и вътрешните работи, шефа на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и Държавния граничен комитет.

„ В светлината на вътрешните и най-много на външните събития бих желал да чуя от вашите уста какви са вътрешнополитическата и военна обстановка отвън Беларус “, споделя Лукашенко.

В оповестеното видео е видно, че президентът на Беларус употребява систематизирани и виевати изречения, без да посочва съответно аргументите за срещата. В същото време диктаторът наподобява очевидно комплициран, което е в цялостен контрастност с нормалните му опити да показва пред другите мислена мощност и самочувствие.

Във видеото Лукашенко се жалва, че някои сили се пробват да " нажежява обстановката в Беларус " и изиска " строга дисциплинираност " от силите за сигурност на границата. Освен това диктаторът акцентира, че това се отнася освен за граничната работа, само че и за всички правоохранителни органи, които разполагат с огромен брой въоръжени елементи.

УНИАН напомня, че случай на военното летище в Мачулищи покрай Минск е станал сутринта на 26 февруари, когато са се чули мощни детонации. По-късно се оказа, че беларуски партизани са атакували аероплан за далечно радарно разузнаване А-50 на съветската окупационна войска, употребявайки дронове.

Това е доста специфичен и безценен аероплан, като Русия разполага единствено с 9 екземпляра. Цената му е към 330 милиона $, което е сравнимо с цената на един боен транспортен съд. Кремъл отхвърля да разяснява загубата на толкоз безценен и необичаен аероплан.

Според военния специалист Роман Свитан повредата на самолета А-50 може да попречи на премисляната масирана ракетна офанзива против Украйна. Този аероплан е бил употребен от нашествениците като " далечни очи " за ръководство на изтребители и ориентиране към цели.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР