Беларуски активист, живеещ в Украйна, който от вчера бил в

...
Беларуски активист, живеещ в Украйна, който от вчера бил в
Коментари Харесай

Откриха мъртъв беларуски активист, обесен в парк в Киев

Беларуски деятел, живеещ в Украйна, който от през вчерашния ден бил в неопределеност, е открит мъртъв в парк в Киев, заяви украинската полиция, представена от Франс прес и Ройтерс.

Виталий Шишов ръководел основана в украинската столица неправителствена организация " Белоруски дом в Украйна ", която оказва помощ на беларуси, избягали от гонения в страната си да намерят жилище чартърен, да се легализират и да намерят работа, се показва на уеб страницата на организацията

" Беларуският жител Виталий Шишов, липсващ през вчерашния ден в Киев, беше открит обесен в един от парковете на града, недалече от мястото, където живеел ", заяви в официално съобщение полицията.

Силите на реда са почнали следствие за хипотетично ликвидиране. Те споделиха, че се ревизират всички версии, в това число ликвидиране, маскирано като самоубийство. Полицията търси очевидци, прави се разбор на записите от видеокамерите на мястото на случая и ще направи редица експертизи и следствени опити. На мястото на случая е открит мобилният телефон на Шишов.



Украинската осведомителна организация УНИАН заяви, че сутринта на 3 август киевската полиция е помолила всички, които са познавали Виталий Шишов, да дават на следствието информация за последните седмици от живота му, за психическото и прочувственото му положение и за получени закани.

Според беларуския център за правата на индивида " Вясна " Шишов е забелязал, че е наблюдаван до момента в който тичал в парка.

Представителят на " Беларуската къща в Украйна " Юрий Щучко описа в ефир, че Шишов е обесен със следи от побой по лицето.

Представитель "Белорусского дома в Украине " Юрий Шчучко рассказал в эфире Настоящего Времени, что у повешенного Виталия Шишова на разположение обнаружены следы избиения
— Настоящее Время (@CurrentTimeTv)

" Това е остаряла скица за прикриване на ликвидиране като самоубийство. Той беше обесен със следи от побой по лицето. Нищо не беше откраднато. Той беше с елементарни оръфани облекла, в които хората се занимават със спорт, имаше единствено телефон с него ", сподели Щучко, който е разкрил тялото му в парка.

Той сподели още, че неотдавна са били предизвестени да внимават, че хора от Силите за специфични интервенции и други елементи на Беларус идват в Украйна, с цел да ги унищожат физически. " Виталий ме помоли да се погрижа за околните му хора. Той имаше чудноват предусещане ", показа още Щучко.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР