Беларус ще намали значително дипломатическото си присъствие в държавите от

...
Беларус ще намали значително дипломатическото си присъствие в държавите от
Коментари Харесай

Беларус намалява осезателно дипломатическото си присъствие в ЕС

Беларус ще понижи доста дипломатическото си наличие в страните от Западна Европа и ще го усили в страните от Оперативно-наблюдателно дело, както и в Китай и други страни, заяви през днешния ден външният министър Владимир Макей.

Той изясни, че става въпрос за понижаване броя на дипломатическия личен състав в представителствата на Минск в чужбина. Голяма част от чиновниците ще бъдат пренасочени в други задачи, където има потребност от тях – в страните от Общността на самостоятелните страни (ОНД) и в други по-далечни дестинации.
Нападнаха беларуското посолство в Лондон, посланик е с мозъчно разтърсване
Беларуски посланик е ранен, откакто посолството на страната в Лондон е било нападнато в неделя, заяви осведомителната организация Белта,...
Прочети повече
Намаляването на дипломатическото наличие в страните от Западна Европа Макей изясни със „ сериозния санкционен напън “.

„ Виждаме, че, за жалост, е намаляло равнището на съдействие на нашите задгранични представителства с министерствата на външните работи на страните на акредитация. Това се отнася преди всичко за Западна Европа. В същото време се появи нужда от укрепване на активността ни на други флангове “, сподели външният министър.

По думите на Макей, дипломатическото наличие на Беларус ще бъде засилено в страни, които са стратегически значими за нея сътрудници и измежду които са Китай и Индия. Очаква се скоро в беларуското външно министерство да бъде основан специфичен отдел по Китай. Министърът означи, че има проекти за отваряне на нови посолства в Африка в страни, „ които са платежоспособни и където има търсене на нашата продукция “.

Източник: Дойче веле
Беларус с антирекорд за цивилен свободи
Международната организация с нестопанска цел CIVICUS намали рейтинга на Беларус във връзка с гражданските свободи. Оценката й, споре...
Прочети повече
Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР