Кметът на Барселона Хауме Колбони обяви, че ще забрани отдаването

...
Кметът на Барселона Хауме Колбони обяви, че ще забрани отдаването
Коментари Харесай

Кметът на Барселона шокира туристите

Кметът на Барселона Хауме Колбони разгласи, че ще забрани отдаването чартърен на жилища на туристи до 2028 година, с което желае да спре повишаването на жилищните разноски и да даде опция на жителите да живеят в своя град. Колбони посочи, че до 2028 година Барселона ще анулира разрешителните за краткосрочни наеми на 10 101 жилището, колкото сега имат алтернатива за отдаване чартърен на туристи на стаи или цели жилища, съобщи порталът El Diario.
- Ние потискаме най-големия проблем на Барселона и тези 10 000 жилището ще бъдат употребявани от жители или ще се окажат на пазара за отдаване чартърен или продажба - сподели Колбони.

Той уточни, че тази мярка е отговорът на възходящите компликации при придобиването на жилищни здания в Барселона, където предлагането е нищожно, а цените на наемите надвишават приблизително 1100 евро на месец.

Кметът социалист, който в навършва една година на поста си, упорства, че през 2029 година концепцията за туристически апартамент към този момент няма да съществува в каталунската столица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР