Беларус са установени два случая на внасяне на новия коронавирус

...
Беларус са установени два случая на внасяне на новия коронавирус
Коментари Харесай

Беларус обвини Москва, че е внесла коронавируса в страната

Беларус са открити два случая на внасяне на новия ковид в страната от Москва. Това съобщи прессекретарят на беларуското външно министерство Анатолий Глаз, представен от EA Daily.

„ Между другото, досега са открити два случая на импорт на ковид от Москва в Беларус. Останалите също са импортирани извън. Беларусите към момента не са го изнасяли на никого. Не желая даже да си представям какви би трябвало да бъдат нашите дейности, следвайки логиката на съветската страна ", каз още той.

По думите му обстановката не е елементарна и епидемията може да се пребори дейно единствено посредством взаимни старания. " Това е общо предизвикателство, мотив да се сплотим, същински тест на връзките ".

" Преди 75 години дружно защитихме общата ни граница от външни напасти “, споделят от беларуското ведомство, като отбелязат, че „ за жалост, през днешния ден руснаци и беларуси са изкуствено ситуирани на противоположни страни “.

Освен това беларуското външно министерство акцентира, че през цялото време на разпространяването на епидемията Минск работи непрекъснато със Световната здравна организация (СЗО) и няма нито една рекомендация, която беларуската страна не би следвала. Външното министерство отбелязва, че решенията на руснаците се основават повече „ на някакви нереални пропорции, в сравнение с действителни данни или ползи на хората “.

„ Особено жителите на страната, която, както през вчерашния ден беше казано в Кремъл, е „ най-близкият ни сътрудник и съдружник “. Вярвам, че СЗО ще бъде откровено сюрпризиран от изказванията на съветската страна, че Беларус не е спазила техните рекомендации. СЗО приканва за доближаване и поредно декларира неефективността на рестриктивните мерки на придвижването на хора по време на изключителни обстановки в региона на публичното здраве “, се споделя в изказването на беларуското външно министерство.

Както EADaily заяви, на 16 март съветското държавно управление разгласи затварянето на границите с Беларус. Решението на Москва бе разкритикувано от Александър Лукашенко, който „ посъветва някои горещи глави в Русия да помислят преди да приказват “. В отговор държавното управление на Руската федерация назова изказването на белоруския водач „ озадачаващо “ и означи, че решението за Беларус е взето заради обстоятелството, че Минск не подхваща задоволително ограничения за битка с ковид. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР