Беларус изпрати свои специалисти в АЕЦ "Чернобил"По разпореждане на президента

...
Беларус изпрати свои специалисти в АЕЦ "Чернобил"По разпореждане на президента
Коментари Харесай

Възстановиха електрозахранването в АЕЦ Чернобил

Беларус изпрати свои експерти в АЕЦ "Чернобил "

По предписание на президента Александър Лукашенко екип специалисти отпътува за електроцентралата, с цел да възвърне електрозахранването ѝ, оповестява държавната организация БелТа, представена от.

Руското енергийно министерство заяви по-късно, че беларуските експерти са възстановили електрозахранването на атомната електроцентрала в Чернобил в Украйна.

Чернобил се намира наоколо до границата с Беларус.

Вчера стана ясно, че електрозахранването на електроцентралата е прекратено. Именно АЕЦ "Чернобил " е мястото на най-тежката нуклеарна злополука в света през 1986 година, както и на нейните системи за сигурност.

Украинският енергиен оператор "Укренерго " осведоми, че централата е изцяло изключена от електропреносната мрежа, като заради военните интервенции "няма опция за възобновяване на линиите ".

Във вторник Международната организация за атомна сила, която е орган за наблюдаване на Организация на обединените нации, заяви, че обектът към този момент не предава данни и изрази угриженост за личния състав, който работи под съветска защита.

Въпреки че Украйна предизвести, че има заплаха от приключване на радиация от централата заради спиране на тока, МААЕ увери, че спирането няма да повлияе на сигурността.

На 24 февруари 2022 година съветските сили превзеха изцяло контрола над АЕЦ "Чернобил ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР