Бежанците в Гърция страдат от широко разпространено сексуално насилие и

...
Бежанците в Гърция страдат от широко разпространено сексуално насилие и
Коментари Харесай

ООН предупреди, че в гръцките бежански лагери се вихри сексуално насилие

Бежанците в Гърция страдат от необятно публикувано полово принуждение и тормоз в пренаселените приемни центрове в страната, оповестиха от Организация на обединените нации. През 2017 година Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците получи отчети от 622 оживели от полово и обвързвано с пола принуждение на гръцките острови, към една трета от които обявиха, че са били нападнати след идването си в Гърция.
Говорителят на организацията Сесил Поуили сподели, че е налице отвращение да се оповестява за такова принуждение от боязън, позор и паника за дискриминация, възмездие и срам.
" Действителният брой произшествия затова евентуално е доста по-висок от този, който се оповестява ", сподели тя пред кореспонденти в Женева, като призна, че Организация на обединените нации разполага с " доста частична картина на това, което е в действителността ". Поуили сподели, че обстановката е най-тревожна в центровете за приемане и идентификация на " Мойра " в Лесбос и " Вати " на Самос, където хиляди бежанци не престават да остават при несъответстваща сигурност.
Тези центрове понастоящем са населявани от към 5 500 души - двойно повече от потенциала си, добави тя. " В тези два центъра баните и тоалетните са неразрешени зони след рухването на нощта за дами и деца ", сподели тя, добавяйки, че " даже къпането денем може да бъде рисково ". В Мойра една жена споделила на чиновниците на Организация на обединените нации, че тя не се е къпала в продължение на два месеца, с цел да не бъде атакувана.
Поуили регистрира подхванатите от Атина ограничения за понижаване на насилието, само че съобщи, че са нужни и други стъпки
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР