Бедствието сплотява хората в Кръстава. Стотици съселяни на останалите без

...
Бедствието сплотява хората в Кръстава. Стотици съселяни на останалите без
Коментари Харесай

Вълна от съпричастност към останалите без дом след пожара в село Кръстава

Бедствието сплотява хората в Кръстава. Стотици съселяни на останалите без дом фамилии оказват помощ безплатно при разчистването на отломките от пожара, който изпепели седем къщи и още толкоз икономически постройки.
Снимка: Емил Кацаров
От триетажната къща на Расим Салим са останали единствено зидовете. Масивната постройка е давала заслон на него, на брачната половинка му, на двете му дребни деца и на остарелия му татко. Сега семейството е разпръсната – Салим и татко му разчистват отломките, а брачната половинка и децата са при родственици в друго обитаемо място.
Снимка: Емил Кацаров
„ Нищо не остана – нямаме чинии, лъжици, вилици, облекла, пералня, печка – всичко изгоря “ – жалва се 70-годишният татко на Расим, който със личните си ръце е градил къщата и в този момент я вижда унищожена. Около Расим и татко му са още 20 съседи, които безплатно разчистват и оказват помощ на бедстващата фамилия.

„ Ние, планинците, сме такива – задружни “, споделят непретенциозно хората, до момента в който хвърлят изпепелени греди през прозорците.
Снимка: Емил Кацаров
Огромна вълна от съпричастност има и от близките села. Само за ден са събрани близо 50 хиляди лв., обезпечени са облекла и храна първоначално.

„ Имаме потребност от греди и строителни материали, с цел да възстановим покрива, тъй като идва зима “, споделя Расим.

Хората в Кръстава имат потребност от съпричастност и парични средства, с цел да посрещнат есента и зимата. Всички искащи да оказват помощ, могат да се свържат с кметството на селото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР